Aleksandar RogicFoto: Robin Roots
Jalgpall
14. aprill 2018, 19:10

Rogic Sportland Arenast: "Loodan väga, et väljakukate vahetatakse järgmiseks hooajaks ära."

Aleksandar Rogic: võit andis meile uue doosi enesekindlust ning usku enda mängustiili ja võimetesse

FC Levadia alistas Tallinna derbis 2:1 tiitlikaitsja FC Flora ja kerkis 20 punktiga Nõmme Kalju kõrvale tabeli tippu. 

„Arvan, et oli väga huvitav derbi," laustas võitjate peatreener Aleksandar Rogic mängujärgset intervjuud. "Mängutingimused polnud küll nii head kui tundusid. Ilm oli hea, aga seda pealtvaatajatele, mitte mängijatele.

Minu arust see plats pole perfektne, sest siin saadakse iga nädal nii palju vigastusi. Loodan väga, et väljakukate vahetatakse järgmiseks hooajaks ära, sest see on nii paljudele noortele ohtlik. Hea, et lõpetasime nüüd siin mängimise.

Mängust rääkides, siis nagu igas derbis, otsustavaks said pisidetailid. Austan väga Flora tiimi, sest seal on palju noori andekaid mehi. Nad oskavad vutti mängida, mis suurendab võidu väärtust meie jaoks. Olen oma meeste üle väga uhke. 

Meie toetajad peavad nende tööeetika, kire ja pühendumusega väga rahul olema. On halvemaid ja paremaid mänge, aga nad võitlevad alati. Tänane võit andis meile uue doosi enesekindlust ning usku enda mängustiili ja võimetesse. Meil on väga palju noori talendikaid mehi.

Proovin oma siinveedetava aja jooksul mõelda lisaks tulemustele ka noortele Eesti mängijatele ja neilegi mänguaega anda. Mark Oliver Roosnupp tegi täna väga hea mängu, näitas iseloomu ja oskuseid. Töötame temaga kõvasti individuaalselt edasi."

Vigastuste teemal jätkates, siis täna tegi endale liiga keskkaitsja Maksim Podholjuzin, mistõttu ta poolajal Markus Jürgensoni vastu vahetati. Kusjuures paremkaitsja Jürgenson alustas üllataval kombel esimest korda kohtumist pingil.

Rogic selgitas seda viitega tihedale kalendrile ja sooviga kaasata rotatsiooni rohkem mehi. Seega asendas teda Igor Dudarev, kes teiseks poolajaks Podholjuzini asemel keskkaitsesse läks.

"Markus on suurepärane karakter ja kvaliteetne mängija. Ta on üks minu võtmemängijaid. Olen tema pühendumuse ja kvaliteediga väga rahul."

Kohtumise 90+4. minutl teenis Jevgeni Harin vastase väljaku poolel ebavajaliku punase kaardi. Rogic: "Noor mängija, viimane minut, see on jalgpall. Ta tahtis palli võita, lihtsalt vastane oli natuke kiirem."

Hea uudisena Levadia fännidele teatas ta, et äärepoolkaitsja Pavel Marin on tagasi meeskonna treeningutel. "See mäng oli tema jaoks liiga intensiivne. Ta sai siin platsil viga, ei tahtnud uusi riske võtta."