Daniel Ricciardo oli täna kiireim. Foto: ALY SONG
Vormel 1
15. aprill 2018, 10:53

Vägevat kiirust näidanud Ricciardo triumfeeris Hiinas, hullumeelsena kihutanud Verstappen rikkus Vetteli võistluse (5)

Vormel 1 hooaja kolmas võistlus peeti Hiinas Shanghais. Põnevas heitluses tõmbas pikima kõrre Red Bulli piloot Daniel Ricciardo.

Olulised sündmused toimusid juba esimesel ringil. Tippseltskonnast säilitas esialgu oma koha vaid liidrikohalt startinud Sebastian Vettel. Kolmandalt positsioonilt kerkis teiseks Bottas ning tema seljataga võttis koha sisse alles viiendana startinud Max Verstappen. See tähendas, et Kimi Räikkonen ja Lewis Hamilton langesid vastavalt neljandaks ja viiendaks. 

Üsna pea sai selgeks, et puhtalt sõiduga on kohti parandada raske, sest vahed kärisesid suureks. Boksipeatustega hakkaski juhtuma: liidriks tõusis Bottas, kes tegi korralise peatuse Vettelist hiljem ning pääses tänu sellele temast mööda. Veidi kummaline oli Ferrari taktika, sest Räikkoneni hoiti väga pikalt rajal ning pärast esimest boksipeatust langes ta hoobilt esiviisikust välja. 

Päris madinaks läks aga võistluse keskel! Omavahel põrkasid kokku Toro Rosso piloodid, misjärel tuli rajale turvaauto. Hea võimaluse kasutasid ära Red Bulli piloodid, kes nobedalt boksipeatuse tegid. 

Sellest oli ka kõvasti kasu, sest musta hobusena oli kõrgesse mängu sekkunud kuuendalt kohalt startinud Ricciardo. Koos meeskonnakaaslase Verstappeniga andi kõvasti kuuma, kuniks viimane möödasõidukatsel rajalt välja põrutas. Austraallane pääses temast mööda ning jätkas jahti tipu suunas. Ricciardo võttis ükshaaval ette Vetteli ja Bottase, tõustes võistluse liidriks, kuhu ta ka turvaliselt ruudulippude lehvimiseni jäi. 

Samal ajal käis aga kõva heitlus poodiumi peale. Juba rajalt väljas käinud Verstappen ei jätnud jonni ning asus jahtima Vettelit. Tal õnnestuski sakslane kinni püüda, kuid avariist pääsu polnud. Belglane sõitis Ferrari piloodile otsa, misjärel tegid mõlemad pirueti. 

Verstappeni liigutus rikkus mõlema võistluse: talle endale määrati 10 sekundiline karistus, mis kukutas ta lõpuks 5. kohale. Vettel langes kokkupõrke tulemusel poodiumikohalt 8ndaks. 

Finišis edestas Ricciardo teise koha teeninud Bottast 8,894 sekundiga. Kannatlikult oma võimalust oodanud Räikkonen teenis magusa kolmanda koha. 

Lõppjärjestus:

Üldseisud: