Toro Rossode kokkupõrge. Foto: F1Writers
Vormel 1
15. aprill 2018, 14:04

VIDEO | Miks põrkasid võistlejaterivi lõpus madistanud Toro Rossod omavahel süütus olukorras kokku? (1)

Hiinas Shanghais peetud vormel 1 etapil toimus üks kummaline kokkupõrge. Nimelt panid omavahel küljed kokku Toro Rosso piloodid Pierre Gasly ja Brendon Hartley. 

Tiimikaaslaste kokkupõrge lõppes Hartleyle katkestamise, Gaslyle 18. kohaga. Võistluse järel selgus, et võistlejaterivi lõpuosas sõitnud pilootide vahel polnud tegemist positsioonivõitluse vaid möödarääkimisega. 

Nimelt sai Gasly tiimilt info, et sirge lõpus laseb Hartley ta mööda, sest ta oli kiirem. "Raadiosides öeldi, et ta laseb mind kurvis mööda. Nii et läksingi sisekurvi ja arvasin, et ta jätab mulle ruumi," selgitas Gasly. "Kui nägin, et seda ei juhtu, oli juba hilja."

Hartley oli veidi teistsugune nägemus: "Lasin ta juba ka varem korra mööda, sest olin ultrapehmetega (rehvidega) hädas. Arvasin, et vahetame kohad sealsamas, kus esimeselgi korral. Aga ta tuli mu kõrvale 14. kurvi alguses, mitte sellest väljasõidul."

Igatahes kokkupõrge toimus ning Gaslyt karistati kahe trahvipunktiga ning kümne lisasekundiga. Õnnetuse järel tuli rajale turvaauto, mis võistluse käiku lõppkokkuvõttes oluliselt mõjutas.