Ragnar Klavan ja Liverpool jõudsid Meistrite liiga poolfinaali.Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
16. aprill 2018, 00:15

Pluss, miinus, ennustus | Liverpool poolfinaalis, Keeduse õnnetu vigastus, kas hokikoondis säilitab koha?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 16. aprilli valik.

Möödunud nädala pluss

Ragnar Klavan ja Liverpool astusid üle Manchester City Meistrite liiga poolfinaali, kus kohtutakse loosi tahtel AS Romaga. Võib ju öelda, et võimalikest (Madridi Real ja Müncheni Bayern) parim loos, kuid nõrgad satsid selles sarjas nelja sekka ei jõua. Klavani roll polnud veerandfinaalis üleliia suur, kuid korduskohtumise üheksa minutit kirjutasid taas Eesti vutilukku uue peatüki. On lootust, et näeme Klavanit ka poolfinalis platsil.

Möödunud nädala miinus

Erik Keedus on mõneks ajaks audis mitte ainult Kalevi, vaid ka Eesti koondise jaoks. Foto: Martin Ahven

Oli seda nüüd vaja! Erik Keedus (pildil) vigastas BC Kalev/Cramo meeskonna treeningul tõsiselt põlve, see vajab lõikust ja mehe hooaeg on lõppenud. Seejuures oli Kalev vähem kui 24 tundi varem saanud teada, et jääb hooaja lõpuni ilma ameeriklasest tsentrist Cedric Simmonsist. Kalev peaks Eesti meistri tiitlit kaitsma ka Keeduse ja Simmonsita, kuid kurvem on asjaolu, et universaalne äär ei saa - võimalik, et terve selle kalendriaasta jooksul - aidata Eesti koondist. Seal peavad nüüd kastanid tulest tooma teised mehed.

Alanud nädala ennustus

90% on tõenäosus, et Eesti jäähokikoondis säilitab pühapäeval Kaunases algaval MMil koha 1. divisjoni B-grupis. Selleks tuleb viiest konkurendist edestada vähemalt üht. Mullu saavutati samal turniiril kaks võitu ja neljas koht. Tõsi, tänavust tulemust võib pärssida hiljutine treenerivahetus. Teisalt, ametisse naasnud soomlane Jussi Tupamäki tüüris meie koondist ka aastatel 2015-17 ehk tunneb meeskonda läbi ja lõhki. Suureks abiks on ka see, et Robert Rooba saab rahvusmeeskonnaga kaasa teha kogu ettevalmistuse.