Jürgen ZoppFoto: Teet Malsroos
Tennis
16. aprill 2018, 20:53

Zopp kurvastas üht meest kümne päeva jooksul juba teist korda

Tennisist Jürgen Zopp (ATP 137) võitis Tuneesias 75 000 dollari suuruse auhinnafondiga Challengeri turniiri avaringis kohaliku mängija Moez Echargui (ATP 460) tulemusega 6:3, 7:6 (3).

Zopp alustas mängu hästi ja juba avageimis võitles välja kaks murdepalli, kuid need jäds realiseerimata. Küll aga õnnestus vastane murda kolmandas geimis. Kuues geim oli seti pikim ja Zopp oli kahel korral oma pallingut kaotamas, aga õnneks seda ei juhtunud. Zopp murdis Echargui veel üks kord ja võiti seti 6:3, vahendab tennis.ee.

Teist setti alustasid mõlemad hästi ja võitsid esimesed geimid nulliga. Ka kolmandas geimis asus Zopp 40:0 juhtima, kuid kaotas siis viis punkti järjest. Mõõn jätkus ja peagi leidis Zopp ennast 1:4 kaotusseisust. Järgnevad geimid mängis Zopp hiilgavalt. Kuigi Echarguil oli kümnendas geimis kasutada kaks settpalli, õnnestus Zoppil seis viigistada ja sett kulges kiiresse lõppmängu.

Tuneeslane kutsus enne seda veel väljakule arsti, kuid Zopp ei lasknud end tekkinud pausist häirida ja võitis 7:3. Sellel aastal on Zopp mänginud viis kiiret lõppmängu ja need kõik võitnud. Muide, sama tuneeslane alistus eestlasele ka üheksa päeva eest Tallinnas Davis Cupil, tookord olid Zoppi võidunumbrid 6:1, 6:1.

Täna õnnestus Zoppil väga hästi esimene serv. Ässasid kogunes kõigest neli (topeltvigasid kolm), kuid esimeselt servilt võitis ta punkti 80% (esimeses setis 93%!) juhtudest. Murdepallini jõudis Zopp kümnel korral, kuid neist suutis realiseerida neli, vastane kasutas neljast murdepallist kaks.

Järgmisena läheb Zopp vastamisi portugallase Pedro Sousaga (ATP 118), kes sai avaringis jagu austerlasest Sebastian Ofnerist. Zopp on eakaaslase Sousaga varem korra kohtunud juuniorklassis ja siis võitis portugallane. Turniiril osalevad esisaja mängijatest Jiri Vesely (ATP 65), Nikoloz Basilashvili (ATP 86), Malek Jaziri (ATP 91) ja Radu Albot (ATP 93).