Martin Rumbi ja Franky Chengi võistlusauto. Foto: Absolute Racing
Auto-Moto uudised
17. aprill 2018, 09:36

KORRALIK ALGUS! Audi tehast esindav eestlane tõusis Aasia kereautode sarjas liidriks (1)

Blancpain Asia GT kereautode sarja avaetapp Malaisia F1 Sepangi ringrajal pakkus Martin Rumbile ja tema hiinlasest kaassõitjale Franky Chengile rohkelt väljakutseid, aga ka korralikke tulemusi.

Kuivõrd treeningute ringiajad olid eesotsas, kujunesid ka Audi tehast Aasias esindava noore eestlase ootused kõrgeks. Kvalifikatsioonis olid nii Rump kui Cheng neljandad, mis andsid vastavad stardikohad mõlemasse võistlussõitu. Esimest sõitu ehtisid ohutusauto ja kaks Full Course Yellow (terve raja ulatuses kehtiv kollane lipp - toim.) sekkumist. Rump/Cheng (#3 Audi R8 LMS GT3) lõpetasid selle kaheksandana.

Teise võistlussõidu start oli täis draamat, kui esimeses kurvis löögi saanud Rump langes stardijageluses kuueteistkümnendaks. Meisterlike manöövrite toel õnnestus tal enne sõitjavahetust tõusta tagasi seitsmendaks. Cheng parandas #3 Audi kohta veelgi ning finišilipu langedes oldi üldarvestuses neljandal positsioonil. Oma võistlusklassis Silver/Silver aga esimesed.

Esimese etapi järel on Rump/Cheng üldarvestuses seitsmendad, kuid oma klassis esimesed. 

Rump: ‘"Esimene võistlus uues tiimis ja uue tiimikaaslasega on tehtud ja tundub, et meil on päris head šansid. Tõsi, sõiduklassist tulenevate reeglite tõttu oleme sunnitud sõitma veidi raskema autoga – kannatame teistele sirgekiiruses ja ringiaegades, kuid Franky on üks parimaid Hiina sõitjaid.

Ja ka sel nädalavahetusel nägime, kuidas oleks saanud teatud asju paremini teha. Klassiedetabelis juhtimine on hea, aga sihime veelgi kõrgemale. Oleme Tais tugevamad.’"

Järgmine Blancpain Asia etapp toimub 12.-13. mail Tais Chang International ringrajal.

Kogu sari koosneb kuuel erineval ringrajal sõidetavast 12 võidusõidust. Lisaks Malaisiale ja Taile toimuvad etapid Jaapanis ja Hiinas.