Freiburgi mehed pärivad kohtunikult ootamatu penalti osas aru.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. aprill 2018, 09:59

Videokohtuniku seiklused jätkuvad: Saksamaal määrati penalti siis, kui mängijad olid juba riietusruumis (1)

Need, kes jalgpalli tasapisi sulanduvaid videokohtunikke (VK) ei salli, said taas mõnusa kondi hambusse, sest eile õhtul toimunud Saksamaa kõrgliiga mängus Mainz - Freiburg määras VK penalti siis, kui mehed juba poolajapausiks platsilt lahkunud olid.

Peakohtunik Guido Winkmann kutsus seepeale mõlemad satsid riietusruumist tagasi, sest Mainz pidi asuma penaltit lööma. Nimelt tuvastas VK, et Freiburgi mängija Marc-Oliver Kempf mängis oma karistusalas palli käega, mis jooksvalt fiskeerimata jäi. Mainzi poolkaitsja Pablo de Blasis viis oma meeskonna ootamatust penaltist 1:0 juhtima, kogu matš võideti 2:0.

"Mõru maik jääb suhu," ütles Freiburgi spordidirektor Jochen Saier. "Aktsepteerisime seda otsust raske südamega. Arvasime siiani, et kui kohtunik vilistab poolaja lõppenuks, siis on kõik."

Sama kohtumise teise poolaja algus venis, sest fännid viskasid protesti märgiks väljakule hulganisti tualettpaberit. Põhjuseks polnud too penalti, vaid Saksamaa jalgpalliliidu otsus pidada Bundesliga mänge ka esmaspäeva õhtuti.

Fännide protest Bundesliga kalendri aadressil. Foto: Reuters/Scanpix