Algo Kärp Pyeongchangi olümpiamängudel.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
17. aprill 2018, 12:56

Algo Kärbi süda tahab suusatamisega jätkata, aga rahakott... (18)

Olümpiamängude 50 km klassikamaratoni 17. koht jäi Algo Kärbi (33) hinge kripeldama. See on otsene põhjus, miks ta sooviks kogu südamest veel vähemalt ühe hooaja tippsporti teha. Ainult et...

"Kui ma isiklikku eelarvet kokku ei saa, siis on selge, et ei saa sporti teha," lausus ta telefonitsi Õhtulehele. "Ei taha hakata tegema nii nagu eelmisel aastal. Eelarve polnud koos, mistõttu oli suvel palju sponsorite otsimisega seotud stressi. Talve hakulgi oli veel seis, et võib-olla pean tööle minema." 

Möödunud talvel lõppeks kõik laabus, Kärp pääses viimasel tunnil olümpialennukile ja suusatas seal murdmaameeste parima tulemuse. Too 17. koht tähistab Kärbi karjääri tiitlivõistluste parimat tulemust ning osutus ka tuleviku osas määravaks.

"Oleks olümpia täitsa aia taha läinud, oleksin ilmselt loobunud," osutas Kärp. "Oleks väga hea tulemus tulnud, siis võib-olla ka. Aga tuli selline lootust andev tulemus, mis jäi kripeldama."

Algo Kärp on motiveeritud veel vähemalt ühe hooaja jätkama, aga lõplik otsus sõltub rahast. Foto: Aldo Luud

"Olümpiasõidust võtsin peaaegu maksimumi, aga vahetu ettevalmistus, kolm-neli nädalat enne olümpiat ei õnnestunud ideaalselt. Mul on selge siht ja motivatsioon sporti edasi teha. Mul on mõtteid, kuidas asju paremini teha ja mida treeningul muuta. Mida rohkem mõtlen, seda rohkem hammas verele läheb."

Järgmisel aastal toimub Seefeldis MM, kus klassikamaratoni pole. Seega võtab klassikaspets sihikule 15 km distantsi. "Küsimus ongi, kas olen 15 kilomeetris võimeline parema koha peale sõitma [kui olümpial], aga ise usun, et olen," arutles Kärp.

Ta tunnistab ausalt, et praegu on eelarve null, kuid kohtumised vanade toetajatega ootavad alles ees. "Praegu ma nende vastust ei tea."

Lahtiseid otsi on veel palju, ka suusaliidu ja Team Haanjaga seonduvalt. Kärp tahab, et asjad oleks klaarid hiljemalt juuni alguseks.