Othello Hunter kerkis CSKA põhitegijate sekka.Foto: Sputnik/Scanpix
Euroliiga
17. aprill 2018, 22:15

Moskva CSKA näitas teisel poolajal võimu ja läks veerandfinaali Himki vastu juhtima (1)

Korvpalli Euroliiga veerandfinaalseeriat Moskva CSKA ja Moskva oblasti Himki vahel läks 1:0 juhtima kodusaalis mänginud CSKA, kes alistas koduse konkurendi 98:95.

Kohtumist alustas paremini Himki. Avaveerand võideti 34:25 ja esimene poolaeg 54:46. CSKA pidi sealjuures mängima ilma Nando de Colota, kes sai teisel veerandajal vigastada ja mängu enam ei sekkunud. Kolmanda perioodi lõpuks kahanes Himki edu 75:72 peale ja siis haaras ohjad juba põhiturniiri võitnud CSKA.

Kolm minutit enne lõppu viis Sergio Rodriguezi kolmene CSKA 93:85 ette, aga Himki polnud veel oma viimast sõna öelnud. Aleksei Švedi tabav kaugvise vähendas CSKA edu 1.35 enne lõppu 93:90 peale, aga järgmisel rünnakul Himki liidri vise enam ei läinud. Sekund enne lõppu tabas Rodriguez kahest vabaviskest ühe ja jättis Himkile võimaluse mäng lisaajale viia, aga Stefan Markovici kiire vise korvi ei läinud.

CSKA resultatiivseim oli Rodriguez 22 punktiga, Othello Hunter lisas 18 silma ja 8 lauapalli. Himkit vedasid Šved ja Jegor Vjaltsev vastavalt 22 ja 21 punktiga. CSKA teenis koguni 43 vabaviset, millest realiseeriti 37.

Seeria järgmine kohtumine peetakse neljapäeval samuti CSKA kodus, mängitakse kolme võiduni.

Teised paarid:

Istanbuli Fenerbahce - Vitoria Baskonia
Piraeuse Olympiacos  - Kaunase Žalgiris
Ateena Panathinaikos - Madridi Real