Andres Iniesta oma veinikeldris.Foto: bodegainiesta.es
Jalgpall
18. aprill 2018, 10:00

TOHOH! Barcelona vutilegend vahetab klubi, et hiinlastele oma alkoholi müüa

Sisuliselt kogu oma karjääri Barcelona jalgpalliklubis mänginud Andres Iniesta vahetab ülisuure tõenäosusega suvel meeskonda. Kosilane tuleb ilmselt Hiinast, mis tähendab kindlasti suurt palganumbrit. See pole aga ainuke põhjus, mis hispaanlast Kaug-Idasse meelitab. 

Nimelt on Iniestal oma veinibränd, mida ta sooviks Hiinas reklaamima hakata ja sealsele turule müüa. Barcelona pallur pani äri käima 2010. aastal ning see kannab nime Bodega Iniesta. Hispaania andmetel on vutimehe veebileht saadaval juba ka hiina keeles, et huvilised saaksid pilgu peale visata. 

Väidetavalt on Iniesta plaan tuleva aasta jooksul Hiinasse viia kaks miljonit pudelit veini. Hispaanlased usuvad, et just oma brändi reklaamimine ja arendamine on peamisi põhjusi, miks kogenud vutimees Hiina klubiga käed lööb. 

Praegu pole veel täpselt teada, millise meeskonnaga Iniesta liitub. "Tean juba, mis minust saab. Olen tänulik fännidele, kes mind Barcelonasse sütitavad jääma, kuid olen oma otsuse teinud," ütles ta. 

Siiani on kõige suuremat huvi üles näidanud Hiina tippklubid Tianjin Quanjian ja Chongqing Dangdai. Kuigi sats pole veel selge, käivad jutud, et Iniesta teenib ühe hooaja eest umbes 30 miljonit eurot.