Bamba Fall (palliga) jagas Rapla mängijatele kuus kulpi.Foto: Alar Truu
Korvpall
18. aprill 2018, 20:58

Väike Kalev šokeeris võõrsil Raplat ja läks veerandfinaali juhtima

Eesti korvpalli meistriliiga teist veerandfinaalseeriat läks üllatuslikult juhtima Tallinna Kalev/TLÜ (6. asetus), kes alistas võõrsil Rapla Avis Utilitase (3. asetus) 73:69.

Poolaeg jäi 41:41 viiki, aga Djordje Dzeletovicita ja sisuliselt ka Kristo Saageta mänginud Tallinna meeskond haaras kolmandal veerandajal kerge edu. Kolm ja pool minutit enne lõppu suurendas Kayel Locke'i vise vahe juba 66:58 peale. Rapla ei andnud alla, aga viigini enam ei jõutud. Kaks sekundit enne lõppu kindlustas Kalevile võidu Kiur Akenpärg, kes tabas kahepunktilises eduseisus mõlemad vabavisked.

Gert Kullamäe ja Martin Müürsepa hoolealuste resultatiivseim oli Locke 26 punktiga, väljakult tabas ta viskeid 16st 11. Akenpärg lisas 14 punkti, Bamba Falli saagiks jäid 6 punkti, 11 lauapalli ja koguni 6 viskeblokeeringut. Rapla poolelt viskas Indrek Kajupank 15 punkti.

Teist seeriat juhib Pärnu Sadam Valga-Valka Maks&Mooritsa vastu 1:0. Pärnu ja Valga kohtuvad uuesti reedel, Rapla ja Kalev pühapäeval. Mängud peetakse vastavalt Pärnus ja Tallinnas.