Arturas Milaknis.Foto: Sputnik/Scanpix
Euroliiga
18. aprill 2018, 23:29

Žalgiris on uskumatu! Olympiacos alistus lisaajal ja Leedu hiid läks veerandfinaali juhtima

Korvpalli Euroliigas alistas Kaunase Žalgiris võõrsil lisaajal 87:78 Piraeuse Olympiacose ja läks veerandfinaalseeriat 1:0 juhtima.

Pingelises heitluses hoidis põhiturniiril kolmanda koha saanud Olympiacos suurema osa ajast küll kerget initsiatiivi, aga viimast minutit alustati viigiseisul 69:69. Siis tabas Leedu hiiu snaiper Arturas Milaknis kolmese ja viis Žalgirise 72:69 ette.

Olympiacose liider Vassilis Spanoulis ei jäänud võlgu - 37 sekundit enne lõppu suutis ta Brandon Daviese vastu raske kaugviske sisse visatata ja viigi majja tuua. Et Davis Žalgirise ja Vangelis Mantzaris Olympiacose poolelt enam ei tabanud, mindi lisaajale.

Lisaajal haaras Žalgiris Kevin Pangose, Milaknise ja Edgaras Ulanovase visete toel ohjad ja 1.39 enne lõppu juhiti 82:76. Siis tabasid veel Paulius Jankunas ja Davies ja võit oligi tõsiasi.

Võitjate resultatiivseim oli Davies 21 punktiga, Kevin Pangos lisas 20 punkti. Neli kolmest tabanud Milaknise arvele jäi lõpuks 16 silma. Olympiacost vedas 25 punkti ja 9 resultatiivse sööduga Vassilis Spanoulis.

Žalgiris on sel hooajal Olypiacose vastu võitnud nüüd kõik kolm mängu. Teine mäng peetakse reedel samuti Piraeuses. Veerandfinaalid peetakse kolme võiduni.

Teises tänases veerandfinaalis alistas tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahce kodus 82:73 Vitoria Baskonia (Wanamaker 16 - Shengelia 16).

Euroliiga veerandfinaalid:

Moskva CSKA - Himki 1:0
Istanbuli Fenerbahce - Vitoria Baskonia 1:0
Piraeuse Olympiacos  - Kaunase Žalgiris 0:1
Ateena Panathinaikos - Madridi Real 1:0