LeBron James viskas peaaegu pooled omade punktidest, täpsemalt 46!Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
19. aprill 2018, 09:10

Hullumeelne: pahaseks aetud LeBron James viskas mängu esimesed 13 punkti ja tüüris Cavsi võidule

NBA Idakonverentsis mitu aastat valitsenud Cleveland Cavaliersi korvpallimeeskond oli tänavuse play-off'i esimese mängu Indiana Pacersile kindlalt kaotanud. See tähendas Cavsi liidrile LeBron Jamesile kui punast rätikut härjale, ta viskas läinud ööl peetud teise mängu alustuseks üksi 13 punkti järjest ja tüüris omad võidule.

Just nii, Cavs juhtis nelja minutiga 13:0 ja peale Jamesi polnud keegi skoori teinud. Ilmselgelt võeti õppust avamängust, kus James ei teinud kümne esimese minuti jooksul ainsatki pealeviset ja Cavs jäi taha 8:25. Nüüd Cavs võitis lõpuks 100:97, Jamesi arvele jäi 46 punkti. Kaotajaist vastas Victor Oladipo 22 silmaga.

Üldseisu viigistas 1:1-le ka Utah Jazz, kes oli võõrsil 102:95 üle Oklahoma City Thunderist. Jazz vedas taas Donovan Mitchell, kes viskas oma 28 punktist 13 viimasel veerandajal. Omapärane on asjaolu, et Thunderi ässade kolmik Russell Westbrook - Paul George - Carmelo Anthony eksis lõpuveerandil kamba peale kokku kõigil 14 mängust sooritatud viskel! Kui seeria avamängu tegid just nemad ära, siis nüüd jõudis Westbrook resultatiivseimana "vaid" 19 punktini. Nad tabasid kolme peale kokku 58 viskest 19 ehk vähem kui kolmandiku.

Põhiturniiri võitja Houston Rockets kasvatas Läänekonverentsis Minnesota Timberwolvesi vastu edumaa 2:0-le, läinud ööl võideti 102:82 (Paul 27 - Bjelica 16) vaatamata asjaolule, et liidril James Hardenil oli tõeliselt must päev (visked 18/2).