Perit Muuga kevadsuvise kollektsiooni "Kevade kutsumine" esitlusFoto: Sadu-Triste Juurikas
Inimesed
19. aprill 2018, 12:29

Perit Muuga tõi hobused moelavale: me ei teadnud ise ka, kuidas nad käituvad (4)

Hobuseid moeetendusel just iga päev ei kohta, aga just need kaunid loomad kõndisid moelooja Perit Muuga teisipäeval toimunud moesõul, kui disainer esitles enda kevadsuvist kollektsiooni „Kevade kutsumine”.

„Eks ma olen teinud loomadega riideid algusest peale,” räägib moelooja.  „Kunagi oli minu moeetendusel ka selline huvitav poolhunt. Mõtlesin, keda saaks nüüd lavale panna ja tulid hobused,” naerab Perit.

Perit Muuga kevadsuvise kollektsiooni "Kevade kutsumine" esitlus Foto: Sadu-Triste Juurikas

Selline väärikas ja suur loom nõuab kindlasti kõrvale teadlikku peremeest. Modellid, kes Kalesi talli hobustega üles astusid, ei olnud sugugi juhuslikult valitud. „Need, kes hobustega laval olid, tegelevad nendega igapäevaselt,” rääkis Perit. Loomade kaasamine sellisele erilisele sündmusele oli paras risk. Ei ole teada, kuidas loom sellisel, temale tundmatus ja uues keskkonnas käituda võib.

Kuidas oli moelooja valmistunud võimalikeks ootamatusteks? „Tegime enne seal ikka korralikult proovi. Ega me samuti teadnud, kuidas nad käituvad,” tunnistab moelooja. „Katsetasime, pildistasime ja plaksutasime seal. Et kõik oleks ikka turvaline ja hästi. Tagasiside on olnud väga positiivne ja kõik on saanud sealt suure elamuse," lausub Muuga õnnelikult.

Perit Muuga kevadsuvise kollektsiooni "Kevade kutsumine" esitlus Foto: Sadu-Triste Juurikas

„Moekollektsiooni nimi „Kevade kutsumine” tuli Ukraina muusikakollektiivilt DakhaBrakha, kelle muusika kõlas ka etendusel. Bändi juurde jõudis Perit täiesti juhuslikult: „Avastasin nad juba enne, kui ma seda kollektsiooni kavandama hakkasin ja see tundus kuidagi nii sobiv.”