Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius.Foto: Sputnik / Scanpix
Korvpall
19. aprill 2018, 14:02

Žalgiris sai megavõidu. Jasikevicius jahutab: nüüd alles läheb mänguks!

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond jätkas oma uskumatut Euroliiga hooaega eile Kreekamaal, alistades veerandfinaali avamängus Pireuse Olympiacose lisaajal 87:78. Tegemist on kodus harva kaotava võistkonnaga.

Seejuures jäi Leedu klubi alguses 15 punktiga taha, kuid tuli tasapisi mängu tagasi ja lõpus pidid juba võõrustajad lisaajale jõudmisega rahul olema. Ent viiel lisaminutil ei andnud külalised initsiatiivi käest. Statistikud said taas mitu huvitavat konti hambusse.

Eelmisel nädalal pikendas Žalgiris tsenter Brandon Daviesiga lepingut 2020. aasta suveni ega saanud tehingut paremini ajastada. Eile püstitas Davies kuues kategoorias oma Euroliiga rekordi: punktide (21), lauapallide (8), ründelauapallide (6), kulpide (3), minutite (34) ja efektiivsuse (26) arvestuses.

Olympiacose liider Vassilis Spanoulis tegi Šarunas Jasikeviciuse juhendatava Žalgirise vastu isikliku skoori mõttes parima mängu (25 p), kuid tabas neljandal veerandil ja lisaajal kokku mängust seitsmest viskest ainult ühe, rügades sel perioodil peaaegu vahetuseta. "Tema käes oli igal rünnakul pall ja väsitasime ta ära. Spanoulis pole robot," kommenteeris Arturas Milaknis.

Euroliiga ajastu jooksul kõigest 6 play-off-mängu pidanud Žalgiris tegi 45 minutiga ainult 7 pallikaotust 179 play-off-mängu kogemusega Olympiacose vastu. Hooaja väikseim pallikaotuste arv (6) tehti 28. detsembril kodukohtumises samuti Olympiacosega.

Žalgiris tegi ära tähtsaima - võttis Olympiacoselt koduväljakueelise. Seeria teine kohtumine peetakse veel homme Kreekas, kaks järgmist (kui neljandat mängu läheb vaja) juba Kaunases. Edasi pääseb kolme võiduga.

"Vapustav võit. Olen mängijate üle uhke, et nad ei murdunud pärast kiiret kaotusseisu jäämist," rääkis Jasikevicius. "Ent midagi pole veel juhtund. Mõni ütleb, et kui võidad võõrsil avamängu, siis õige play-off alles algab. Nüüd olemegi niisuguses olukorras. Kui tahame edasi pääseda, peame oma mängu parandama.

Peame mängu üle vaatama, sest me polnud isegi lähedal sellele, milleks oleme suutelised. Mängime viimase viie aasta Euroopa kõige kõvema iseloomuga meeskonna vastu, nii et peame seisma kahe jalaga maa peal. 

Olympiacos tuleb reedel välja parema ja keskendunumana ning peame selleks valmis olema. Peame jätkama sama ambitsioonikalt ja püüdma võtta ka teise võidu. Oleme sel hooajal Olympiacost küll kolmel korral võitnud, kuid peame võtma ühe mängu, ühe rünnaku korraga. Sel erialal ei saa vaadata kaks nädalat ette. Meie tulevik on järgmine harjutuskord. See pole isegi klišee, see on meie ala suurim tõde: ekisteerib ainult homme."