Mullusel „Veteranirockil“ esines ka United States Army Europe Soldiers Chorus. Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
19. aprill 2018, 15:18

Muusikud laulavad kuuendat korda veteranide auks (1)

Esmaspäeval kella 19–22 Tallinnas toimuval kuuendal „Veteranirockil“ esinevad Eesti ligi 3000 veterani auks Ivo Linna, Karl-Erik Taukar, Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Kaitseliidu Tallinna maleva rokkansambel Mustad Kolonelid.

Kontserdi korraldaja Kaia Kollo sõnul on senimaani õnnestunud üritusel hoida joont, et alati on uued esinejad. Tänavusel kontserdil kuuleb nii armastatud Ivo Linnat kui ka saatest „Eesti otsib superstaari“ tuule tiibadesse saanud Ott Leplandi, Liis Lemsalu ja Karl-Erik Taukarit. Kõik esinejad on ette valmistanud rokiliku kava.

Muusikud saavad kontserdil anda au välisoperatsioonidel käinud Eesti kaitseväelastele. „Meil on väga hea meel neid võõrustada ning neil on hea meel tulla ja esineda „Veteranirockil“,“ tõdeb Kollo. Ta lisab, et muusikutele on omamoodi auasi sellisel üritusel esineda ning üüratutest tasudest juttu ei ole.

Kollo sõnul on muusikud tavaliselt ka kaitseväe teemaga hästi kursis. Näiteks tänavune peaesineja Karl-Erik Taukar on olnud kaitseväeteenistuses Kuperjanovi pataljonis ja andnud oma teenistusele positiivset tagasisidet. Taukar on meedias rääkinud, et sai teenistusest kaitseväes juurde suurema läbilõike erinevatest isiksustest. „Seegi oli üks hea põhjus, miks just tema esinema kutsuda,“ ütleb Kollo.

Teine esineja Liis Lemsalu andis aga eelmisel nädalal kontserdi ÜRO Liibanoni rahuvalvemissioonil UNIFIL teenivatele Eesti kaitseväelastele. „See on üks erilisematest reisidest, mis mul on elus olnud. Hästi tore, et mind on siia kutsutud ja et saan ka siinse eluolu ja kultuuriga tutvuda. Mul on südamest hea meel, et saan Eesti kaitseväelastele omalt poolt pika kodust eemal olemise meeldivamaks muuta,“ vahendas kaitseväe pressiteenistus Lemsalu sõnu.

Alati on „Veteranirockil“ kuulda saanud ka muusikuid n-ö siseringist. Tänavu hoiab mundrimeeste lippu kõrgel Kaitseliidu Tallinna maleva ansambel Mustad Kolonelid. Varem on kontserdil esinenud näiteks ajateenijate rokkbänd ja eelmisel aastal astusid veteranide toetuseks laval üles ka liitlased.

Ühe „Veteranirocki“ uuendusena toimub Vabaduse väljakul kella 17–22 militaarmess. Kohal on Eesti Kaitsetööstuse Liidu ettevõtted, mittetulundusühingud ning Kaitseliidu, kaitseressursside ameti ja kaitseväe üksused.

------------------

Sinilillejooks

Pühapäeval kell 12 antakse Tallinnas Kadrioru pargis start 3,2-kilomeetrisele Sinilillejooksule. Lisaks on igal soovijal võimalik end enne jooksu proovile panna tegevväelastele kohustuslikku üldfüüsilist testi tehes. Uuri lähemalt: www.annameau.ee/sinilillejooks.

------------------

Arvukad missioonid

Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast Horvaatias, Bosnias ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Kesk-Aafrika vabariigis, Adeni lahel ning Vahemerel. Veterane on Eestis ligi 3000.