Haruldase haigusega Cassandra toetuseks toimus suurejooneline kontsertFoto: Aldo Luud
Galeriid
20. aprill 2018, 06:31

GALERII | Haruldase haigusega Cassandra toetuseks toimus suurejooneline kontsert (2)

Viieaastane Cassandra põeb üliharuldast nahahaigust nimega bulloosne epidermolüüs, mis esineb ühel lapsel miljonist. Et tema nahahoolduseks ja ka ravireisideks välismaale kulub hulk raha, toimus eile Eesti Rahva Muuseumis suurejooneline heategevuskontsert.

Heategevuskontserdil esinesid Eesti väärisluule viisistaja progerokkansambel Põhja Konn, kus laulab ja mängib klahvpille näosaate võitja Valter Soosalu ning Tartu Üliõpilassegakoor Küllike Joosingu juhendamisel.

Kontsert toimus Tartu Tamme lionsklubi eestvedamisel, klubi on korraldanud alates 2000. aastast kaheksateist heategevuskontserti Tartu Kristliku Noortekodu toetuseks. Hetkel on aga olukord muutunud ning noortekodu saab tänu suurtoetusele hakkama ilma täiendava abita. Seega otsustas Tartu Tamme lionsklubi korraldada XIX heategevuskontserdi Valter Soosalu ettepanekul ning ühisel arutelul TÜ Kliinikumi Lastefondi toetuseks Cassandra ravikulude katmisel.

Nimelt põeb 5-aastane Cassandra üliharuldast nahahaigust nimega bulloosne epidermolüüs, mis esineb ühel lapsel miljonist. Lapse nahk on väga tundlik ning võib kahjustuda iga väiksemagi trauma või hõõrdumise tagajärjel. Lastefond katab heade annetajate abiga Cassandra välismaa ravireiside sõidu- ja majutuskulud ning nahahooldusvahendite ja -ravimite maksumuse.

Vaata kontsedimelu juursolevast galeriist. Ja neile, kes kontserdile ei jõudnud, kuid kes sooviksid omalt poolt Lastefondi ja Cassandra ravi rahaliselt toetada, saavad seda teha, annetades raha LC Tartu Tamme arvelduskontole EE852200221014187002 või Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole EE682200221015828742, lisades mõlemal puhul selgitusse märksõna “Cassandra”.