David Coulthard (vasakult), Michael Schumacher, Bernie Ecclestone, Mika Häkkinen ja Rubens Barrichello aastal 2000. Foto: PIERRE VERDY
Vormel 1
20. aprill 2018, 11:27

Schumacheri võitluskaaslane ja sõber: mulle öeldi, et tema külastamine ei teeks meile kummalegi head (4)

Koos Michael Schumacheriga Ferrari vormel-1 meeskonda kuulunud brasiillane Rubens Barrichello tunnistas kodumaa meediale antud intervjuus, et on proovinud endist tiimikaaslast külastada, kuid pole selleks luba saanud.

Schumacher sai 2013. aasta lõpus toimunud suusaõnnetuses raske peatrauma. Ta oli kuus kuud kunstlikult tekitatud koomas ja 2014. aasta septembris läks legendaarne sakslane kodusele ravile. Väidetavalt on tema tarbeks ehitatud minihaigla, kus mees on pideva arstide järelevalve all.

Barrichello ja Schumacher olid aastatel 2000-2005 võitluskaaslased ja head sõbrad. Üheskoos toodi Ferrarile hulk tiitleid: Schumacher krooniti parimaks viis korda järjest, Barrichello lõpetas kahel korral teisena.

Brasiilia väljaandele Globo antud intervjuus tunnistas Barrichello, et pole sõbra ja võitluskaaslase kohta mingeid uudiseid kuulnud. „Püüdsin leida võimalust tema külastamiseks, kuid mulle öeldi, et see ei teeks meile kummalegi head. Seega pole mul tema kohta uudiseid,“ rääkis 45aastane võidusõitja.

Barrichello ise võitles samuti raske haigusega, nimelt eemaldati mõne aja eest tema kaelalt kasvaja. "Mind viidi tugeva peavalu tõttu haiglasse, aga lasti siis jälle koju. Uues tervisekontrollis avastati mu kaela pealt kasvaja. Minu arstist sõber ütles, et mul vedas tohutult. Kui haiglast lahkusin, öeldi mulle, et ainult 14 protsenti inimestest pääsevad sellest kasvajast nii kergelt. Paljud kannatavad järelmõjude all või lausa surevad," rääkis ta.