Arsene Wenger.Foto: SCOTT HEPPELL
Jalgpall
20. aprill 2018, 12:08

AJASTU LÕPP! Legendaarne Arsene Wenger lahkub Londoni Arsenalist (4)

Londoni Arsenali jalgpalliklubi teatas oma veebilehel, et peatreener Arsene Wenger lahkub hooaja lõpus ametist. 68aastane prantslane alustas Londonis tööd juba 1996. aastal ja võitis klubiga kolm Inglismaa meistritiitlit ja seitse karikat.

"Pärast hoolikat mõtlemist ja klubiga peetud arutelu tundsin, et hooaja lõpus on õige aeg tagasi astuda. Olen tänulik privileegi eest, mis lubas mul klubi heaks töötada nii palju meeldejäävaid aastaid," ütleb Wenger klubi kodulehekülje vahendusel. "Tänan taustajõude, mängijaid, juhtkonda ja fänne, kes teevad selle klubi eriliseks."

Wenger tegi endale treenerina nime juba 1980. aastate lõpus, kui võitis Monaco juhendajana Prantsusmaa kõrgliiga. 1996. aasta sügisel võttis ta üle Arsenali juhtohjad ning Inglismaal saavutati kiiresti edu. Hooaegadel 1997-98, 2001-02 ja 2003-04 krooniti Arsenal Inglismaa meistriks ja veelgi edukamalt osaleti kohalikus karikasarjas, mis võideti Wengeri ajastul koguni seitse korda, viimati eelmisel aastal.

Kõige legendaarsemaks kujunes hooaeg 2003-04, kui Arsenal ei kaotanud liigas mitte ühtegi matši. Toona kuulusid meeskonda sellised staarid nagu näiteks Jens Lehmann, Ashley Cole, Patrick Vieira, Robert Pires, Fredrik Ljungberg, Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Ray Parlour, Sol Campbell, Kolo Toure jpt.

Wengeri juhendamisel on Arsenal pidanud 22 aasta jooksul enam kui 1200 mängu, millest on võidetud enam kui 700.