Arsene Wengeri ajastu üks paremaid ründajaid oli kindlasti Thierry Henry.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
20. aprill 2018, 12:57

Gary Neville suurimatest rivaalidest: Wenger ehitas üles parimad meeskonnad, kelle vastu Inglismaa jalgpallis mängisin

Terve karjääri Manchester Unitedis mänginud äärekaitsja Gary Neville'i sõnul väärib Arsenali peatreeneri kohalt lahkuv Arsene Wenger kõige imelisemat ärasaatmist, milleks Inglismaa jalgpalliüldsus võimeline on.

Wenger teatas täna, et lahkub hooaja lõpus ametist, mida pidas 22 aastat. Ta viis Arsenali kolme Inglismaa meistritiitli ja seitsme karikani. Hooajal 2003-04 ei saanud Wengeri hoolealused liigas mitte ühtegi kaotust. Legendaarsed olid ka 1998. ja 2002. aasta kevadel tšempioniks kroonitud tiimid.

Unitedist ja Arsenalist said sajandivahetuse paiku jalgpalli sünnimaa suurimad konkurendid. Keskväljal läksid vastamisi Patrick Vieira ja Roy Keane, treeneripingil Wenger ja Sir Alex Ferguson, väravas Peter Schmeichel ja David Seaman, keskkaitses Jaap Stam ja Tony Adams. Tegemist oli legendaarse ja üksteist austava rivaalitsemisega, kus alati jäid kõik jõuvarud väljakule. Gary Neville sai omal nahal tunda, kui raske oli toonase Arsenali vastu võidelda.

"Arsene Wenger ehitas üles parimad meeskonnad, kelle vastu mina Inglismaa jalgpallis mängisin. 1998. aasta tiim oli imeline. Suurim kompliment on tõik, et ta mängis jalgpalli, mis sundis meid nende vastu mängides oma stiili muutma. Ta väärib järgenevatel nädalatel kõige uskumatumat ärasaatmist," tõdes Neville.

Arsenali pikaajaline väravavaht Seaman vihjas, et kuigi Wenger on viimastel aastatel sattunud paljude poolehoidjate pahameeletormi alla, siis ehk oleks nüüd aeg tänu avaldada: "Kurb päev Arsenali jaoks. Kas nüüd suudame Wengerit  austada viisil, mida ta väärib?"