Foto: Reuters/Scanpix
Film
20. aprill 2018, 14:35

AITAB! Netflix plaanib kinoketi ostu, et lõpetada diskrimineerimine (1)

Aprillikuu alul jõudis lõpule tuline vaidlus voogedastusplatvormi Netflix ja Cannes'i filmifestivali vahel. Peale seda, kui viimane lubas esimesel küll ürituse raames filme näidata, ent mitte konkursist osa võtta, otsustas Netflix Prantsuse mainekat filmiüritust totaalselt boikoteerida.

Tüli põhjustajaks oli asjaolu, et Netflix ei kavatsenudki enda filme Prantsusmaa kinolevisse lasta, kuigi tegemist on konkursil osalemiseks vajaliku nõudega.

Ka Oscarite jagamistel vaadati Netflixi peale viltu. Üheks karmimaks kritiseerijaks oli legendaarne filmirežissöör Steven Spielberg, kelle sõnul võinuks taolised telefilmid konkureerida Oscarite asemel hoopiski Emmydele, vahendab The Independent.

Allikate kohaselt soovib Netflix Ameerikas New Yorgis ja Los Angeleses paiknevaid kinosid soetada, et kodumaiste auhinnagalade ja -festivalide kinonõuetest mööda hiilida. Väidetavalt kaalus kompanii juba Los Angelese kinoketi Landmark Theatres ostu, ent mõtles kõrge hinna tõttu ümber.

2018. aasta Oscarite galal kandideeris Netflixi film „Mudbound“ neljas kategoorias kuldmehikesele, võimata neist ühtegi. Enda filmide omaenese kinodes näitamine aitaks Netflixil ehk paremini mõjutada ka Akadeemia n-ö vanakooli liikmeid.