Kommentaar

Jüri Pino | Tselluloosist ja rohelisusest (10)

LISA KOMMENTAAR

Lihtne22. aprill 2018, 14:31
See tehas teeb vösast vä. När a. Kaid, nII lihtne see ongi.
majanduse...21. aprill 2018, 16:43
majanduse elavdamiseks pole vaja tingimata tselluloositehast ehitada!!!,PANDAGU uuesti töösse TALLEKS!,KREENHOLM!,Dvigatel!-oleks ju hää väljakutse!,miks peame meile vajaminevaid ronge ja laevu ostma välismaalt?!?!?-kuhu jäi Balti laevaremonditehas?!?! need kes pumba juures olid,need müüsid maha!!...omadelt inimestelt võeti töö käest ja ostetakse masinaid välismaalt sisse,kuigi meil on isegi mõned hooned alles jäänud!!nüüd ju tehnoloogiad paremad ja vähem reostavad,pange Kreenholm uuesti käima! NII ILUSAID kangaid mujalt ei saanud,ikui tuli säält vabrikust! aga tselluloosiga ei elavda kohe kindlasti mitte kui mingit majandust! liiatigi kui pole plaan B-d olemas,sest kuidas lahendatakse tootmishäired? võimalikud lekked?
RS221. aprill 2018, 18:16
Kõik sinu mainitud ettevõtte hääbusid seepärast, et ei suutnud konkurentsivõimelist ja turul nõutavat kauba toota nagu esimene nendest või ei suutnud seda müüja, nagu sinu poolt mainitud ettevõtete nimekirjas viimane. Kreenholm veel lõpuks ka seepärast, et ei olnud kohapeal toorainet. Mis puutub paberivabrikut siis kuni selle tooraine läheb sadamate kaudu välja pole mõtet jaurada selle mittevajalikusest. Mis puutub Balti laevaremonditehast siis see isegi toimib, ja tellimuste olemasolul on ehitanud nii laevu kui ronge.
oli valik22. aprill 2018, 16:26
kas inimestele normaalne töö ja elu või poliitäpude sinimustvalgus iga hinna eest..
Suurus, Loeb21. aprill 2018, 13:28
Majandusinimestel pole põhimõtteliselt midagi meie metsade puidu mõistliku kasutamise vastu.
Kuuldavasti aga soovitakse rajada meie mõistes üht hiigelobjekti, mis loodusele küll ei halasta.
Kas poleks võimalik väiksem ja kompaktsem lahendus? Maailma asjad pole anamasti vaid must-valged.
loll raha otsib omanikku22. aprill 2018, 12:32
Mõtle kui ilusti kõlab MILJARDIOBJEKT. Ilmselt tehakse siiski poole odavamalt valmis ja teine pool pannakse lihtsalt huugama (poliitikute jm omade kuttide taskutesse). Alles hiljuti oli artikkel Soome Äänekoski uuest tehasest, mis toodab 6x rohkem kui meie planeeritava tehase tootmisvõimsus ning selle maksumuseks tuli 1,3 miljaldit.
kirjatsurale20. aprill 2018, 21:30
näri ise oma tselluloosi.
Just nii ongi, Raudmees!20. aprill 2018, 19:31
Enamik rahvast ju asja sügavuti ei jaga, aga valimistel hääli Klaasil vaja ...
Jutt 20. aprill 2018, 19:29
JUMALA ÕIGE! Kõike saab teha, kui on tahtmist vaeva näha.
raudmees20. aprill 2018, 19:04
Üht asja selles elus olen selgeks õppinud et kui parteilased asja ette võtavad võib kindel olla et lõrri see läheb ja rahvas naerda saab Küsiksin siis nii Mida teab eluaegne politikaan Klaas ja Must puidust ja puidukeemiast Mitte nunnugi aga undamine on selgeks õpitud