"Hommikusöök staariga", Reket, Blender, Tom-Olaf Urb, Anu SaagimVideo: Tatjana Iljina
Inimesed
21. aprill 2018, 11:09

Pikka videointervjuud Reketiga vaata homsest Õhtulehe veebist

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Tõeliselt maitsev terviselaks räppar Reketile (12)

Juba üle 15 aasta muusikat teinud Räppar esitles reedel, 20. aprillil Solarise Keskuse Apollos oma uut albumit „Rahu“. Albumi „Rahu“ esitlused toimuvad veel 21.04 kell 14.00 Lõunakeskuse aatriumis ja27.04 kell 18.00 Pärnu Keskuse aatriumis.
"Hommikusöök staariga", Reket, Blender, Tom-Olaf Urb, Anu Saagim, Oskar Joonatan Lemmik Foto: Robin Roots

Meie kutsusime Reketi hommikusöögile eriomaste smuutide ja mahlakokteilide, ausa kohvi, maitsvate võikude ja wrappidega paljude tervisesõprade südamed võitnud kohvik-baari Blender Mustamäe Keskuses, kus suurepärase energiaampsu valmistas meile Oskar Joonatan Lemmik. 

Kuidas igal hommikul tõeliselt maitsev terviselaks kätte saada, seda vaata juba videost!

"Hommikusöök staariga", Reket, Blender, Tom-Olaf Urb, Anu Saagim Foto: Robin Roots

Tom-Olaf Urb artistinimega Reket (33) on eesti muusik, produtsent, kirjanik ja näitleja. Tallinnast pärit Tom-Olaf on muusikaga tegelenud alates aastast 2000. Urb on õppinud Santa Monica kolledžis ja lõpetanud Londoni kunstiülikoolis helikujunduse eriala.

Artisti enda sõnul esindab värske album “Rahu” tema loomingu arengut, soovides endiselt mitte kinni jääda tänapäeva muusika klišeedesse ja igavatesse valemitesse. Albumilt leiab nii huumorit, storytellingut, kui ka Reketile omast kirge. Esimese singli omanäoline, artisti realistlikku lähenemist ja stiili kokkuvõttev muusikavideo nägi ilmavalgust 12.aprillil. Video režissöör on Sander Allikmäe ja operaator Mart Vares. 

Näitleja Viire Valdma Foto: TIINA KÕRTSINI

Reketi isa on muusik Toomas Urb ja ema näitleja Viire Valdma. Mees usub, et isa muusika on tedagi mõjutanud. "Kindlasti on muusika olemasolu peres, minu puhul siis isa näol, väga oluline igale lapsele. Meie muusikamaitse tulebki sellest, mida meil on olnud võimalus kuulata. Kindlasti on isa mu muusikat üht- või teistpidi mõjutanud."

Reket saab inspiratsiooni loomulikult ka elust enesest. "Aeg, mis on võetud kirjutamiseks, lugemiseks ja reisimiseks on olnud väga suur privileeg. Mitte olla nädala sees tööl ja teha tööna seda, mida ma teen - kirjutada. Mind inspireerivad inimesed minu ümber, pere ja armsam, Roberta. Ka viha inspireerib. Samuti kurbus ehk lühidalt, kõik minu emotsioonid."

Kuldnõel 2016, moelooja Roberta Einer Foto: Stanislav Moshkov

Reketi kallim on moekunstnik Roberta Einer, kes elab ja töötab Londonis.

"Oleme elukaaslase Robertaga viimastel kuudel suht palju reisinud ja sealt inspiratsiooni saanud. Teinekord olen nädalavahetusel üksi kodus, panen kõrvaklapid pähe ja töötan, kuni asi saab õige," rääkis Reket plaadiesitlusel.   

Mees tunnistas, et Lasnamäel kasvamine on tema räppariks saamist samuti soosinud. "Olen seda pea igal albumil maininud, et pean Lasnamäed oluliseks paigaks, see on ühtpidi mu pühapaik. Lasnamäel oli mul kassettmakk, mis võttis välja ainult Raadio 2 ja kui ma sealt räppi kuulsin, siis see mind ka inspireeris. Nõmmel oleks mul äkki olnud SAT-pann, millega ma oleks Batmani multikaid vaadanud."

Oma uue albumi esitlusel tunnistas Reket ka, et ta ei oska enda arvates laulda. "Ma laulan nii, nagu ma arvan, et see käib. Inimesed, kes on laulmist õppinud, on öelnud, et ma ei oska laulda."

Pikemat videointervjuud Reketiga vaata ja loe juba homsest Õhtulehe veebist!

"Hommikusöök staariga", Reket, Blender, Tom-Olaf Urb, Anu Saagim Foto: Robin Roots