Kalev Ermits Pyeongchangi olümpial. Foto: FRANCK FIFE
Talisport
21. aprill 2018, 11:07

Eesti parim laskesuusataja meenutab: ise olin juba täiesti tühi, aga ikka leidsin energiat, et lõpuni pingutada (2)

Eile panid laskesuusatajad Tallinna Teletornis punkti 2017/18 hooajale. Aasta parimateks tituleeriti MK-sarjas 14. koha teeninud Kalev Ermits ning olümpial parima tulemuse (22. koha) välja sõitnud Johanna Talihärm.  "See on minu jaoks ikka suur asi, võib rahul olla küll," oli Ermits Eesti parima meeslaskesuusataja tiitli üle õnnelik. "Selle hooaja tipphetk oli kindlasti Prantsusmaal toimunud sprint, kus sain 14. koha. Eriti hästi on meeles viimane ring, kui sain rajalt infot, et olen kõrges mängus. Suusk oli super, ise olin tegelikult juba täiesti tühi, aga ikka leidsin energiat, et lõpuni pingutada. See emotsioon, mida viimane ring pakkus - keha enam ei jaksa, kuid pea annab mõista, et 10. koht on nii lähedal. See on hea tunne, kuid seda tuleb veel harva ette, tahaks rohkem."  Talihärma jaoks oli tänavune aasta kolmas, mil ta Eesti parima naislaskesuusataja tiitli võitis. "Hooaeg oli minu jaoks edukas eelkõige suusakiiruse osas, sellega jään kindlasti rahule. Eesm

Juba kolmandat aastat USA-s resideeruv Talihärm on auhinna üle õnnelik. "Mul on väga hea meel, et saan esindada Eestit ja on suur rõõm see tiitel vastu võtta," sõnas ta ning lisas muiates, et tuleva hooaja eesmärk on juba paigas. "Järgmisel aastal plaanin aasta parima tiitli isiklikult vastu võtta." 

Tänavuse hooaja kõrgeimaks tulemuseks täiskasvanute vanuseklassis oli Rene Zahkna ja Regina Oja Euroopa meistrivõistluste paarissprindi 4. koht. Individuaalselt oli hooaja parim tulemus Kalev Ermitsa MK sprindidistantsi 14. Olümpiamängude edukaim oli Johanna Talihärm, kes saavutas 22. koha. Noortest tasub esile tuua Kristo Siimeri noorte ja juunioride MMi jälitussõidu 8. kohta.