Arsene Wenger. Foto: John Sibley
Jalgpall
21. aprill 2018, 12:00

Briti meedia: Wenger ei lahkunud Arsenalist omal soovil, ta sai kinga

Eile tuli jalgpallimaailma raputanud teade, et 22 aastat Arsenali juhendanud Arsene Wenger lahkub hooaja lõpus ametist. Briti meedia usub, et prantslane ei tee seda omal soovil. 

"Pärast hoolikat mõtlemist ja klubiga peetud arutelu tundsin, et hooaja lõpus on õige aeg tagasi astuda. Olen tänulik privileegi eest, mis lubas mul klubi heaks töötada nii palju meeldejäävaid aastaid," ütles Wenger eile klubi kodulehekülje vahendusel. 

Briti meedial on asjast aga oma nägemus. "Wenger ei taha lahkuda klubist mida ta armastab. Ta trügiti meeskonnast välja USA omanike poolt," kirjutab The Sun. 

Tänavuse hooaja eel sõlmis kogenud treener Arsenaliga uue kaheaastase lepingu. Eile aga selgus, et sellest läheb käiku vaid pool ning tuleval hooajal on satsi eesotsas uus loots. Väidetavalt ei rahuldanud klubi omanikku Stan Kroenket Wengeri viimase aja tulemused.

Eelmisel hooajal jäi Arsenal Inglismaa kõrgliigas viiendaks, mis tähendas, et Meistrite liigast jäädi välja. Koduliiga kaudu ei jõuta Euroopa tippsarja ka tänavu, ainus lootus on võita Euroopa liiga, mis pole sugugi lihtne ülesanne. 

Arsenali suguse meeskonna jaoks on Meistrite liigas mängimine elulise tähtsusega. Seetõttu peatreeneri vahetus enneaegselt ette võetaksegi. Wenger sai klubiga kokkuleppele, mille alusel makstakse talle ära jäänud hooaja eest umbes 12,5 miljonit eurot.