Therese Johaug.Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN
Talisport
21. aprill 2018, 14:00

Dopingukeelust vabanenud Johaug treenib hirmuäratavate koormustega (11)

Loetud päevad tagasi lõppes Norra murdmaasuusatähe Therese Johaugi dopingukaristus ning ta võib võistluskarusselliga taas liituda. 

Tänavu tal ühtegi võistlust kavas pole, kuid kõva töö käib tuleva hooaja suunas. Norra meedia andmetel teeb Johaug pööraste koormustega trenni ning on tugevam kui kunagi varem. 

"Lõpuks on see läbi. See tundub küll kummaline, kuid olen väga uhke, et elasin selle perioodi üle," teatas Johaug pärast keelu alt vabanemist kodumaa ajakirjanikele. 

Johaug võistles viimati 2016. aasta märtsis. Pärast seda on ta kõvasti trenni teinud ning vormi kallal töötanud. Norralanna juhendaja Pal Gunnar Mikkelsplass teatas, et viimase aastaga harjutati võrreldes varasemaga ligi 300 tundi rohkem, ühes kuus 50-60 tundi enam. 

"Olen treeninud rohkem, kui saanuks seda võistlemise kõrvalt teha," rääkis Johaug. Kõigile nõnda suured koormused ei sobi, kuid Mikelsplass on kindel, et tema hoolealusele tuleb see pikas perspektiivis kasuks. Samuti rõhutab ta, et sportlasel ei kadunud selle perioodi jooksul kordagi motivatsioon. 

Üsna selge on, et Johaug peaks olema vähemalt sama tugev, kui kaks aastat tagasi. Suurima arengu on suusataja teinud ülakeha tugevuselt, mis tuleb kindlasti kasuks.