Avicii.Foto: Reuters/Scanpix
Saund
21. aprill 2018, 17:54

Politsei teab täpselt, mis põhjustas Avicii surma (36)

Omaani politsei kinnitab: hetkel pole alust arvata, et Avicii surm on seotud millegi kriminaalsega. Juhtunu detaile nad aga avalikustada ei soovi.

Rootsi väljaanne Aftonbladet kirjutab, et Omaani politsei ei soovi ajakirjandusele muusik Avicii ehk Tim Berglingi surma detaile rääkida. Seda hoolimata faktist, et korrakaitsjad teavad, mis põhjustas mehe enneaegse surma.

"Meil on kogu info olemas, me teame, mis juhtus. Aga me ei soovi seda ajakirjandusele välja anda," ütleb kohalik politseinik.

Politsei kinnitab siiski seda, et midagi kriminaalset Avicii surma taga arvatavasti pole. Samuti ei otsi politsei juhtunu tunnistajaid.

Rootsi elektroonilise muusika täht Avicii leiti reedel Omaani pealinnast Masqaţist surnuna.

Rootsis sündinud Avicii oli elektroonilise tantsumuusika tõeline tipp, tema superhittide hulka kuuluvad "Levels", "Hey Brother" ja "Wake Me Up". Ta nomineeriti Grammy auhinnale kahel korral: 2011. aastal ja 2012. aastal parima dance-laulu kategoorias lugudega "Levels" ja "Sunshine".

Aastal 2014 jättis artist ära palju esinemisi, sest ta viidi ägeda kõhuvalu, iivelduse ja palavikuga haiglasse. Mehel eemaldati sapipõis ja pimesool. 

Tervisele pani põntsu alkoholi liigtarbimine ning Avicii on tunnistanud, et liigse joomise tõttu haigestus ta 2012. aasta lõpus ägedasse pankreatiiti. "Reisid ringi, elad kohvri otsas, lähed uude kohta, igal pool on tasuta alkohol – imelik ju, kui sa ei joo," ütles ta meesteajakirjas GQ.

Avicii surma ümber liigub palju spekulatsioone, ent kohalik politsei ei ole ühtegi neist kinnitanud.