Katrina Lehis (vasakul) alistas finaalis 15:11 Kristina Kuuse.Foto: Robin Roots
Vehklemine
23. aprill 2018, 00:10

Lehis oli kodutandril parim, koondisesse pääs enam kui kahtlane (4)

Laupäeval esimest korda naiste epeevehklemises Eesti meistriks tulnud Katrina Lehis tõestas, et on vähemalt kohalikus tipus tagasi. Kolmapäeval aastaseks saava Henri ema alistas teel kullani poolfinaalis Julia Beljajeva 15:11, finaalis tunnistas Lehise 15:11 paremust Kristina Kuusk.

Kuigi Kuusk maadles finaali lõpus tugeva õlavaluga, tundis 23aastane Lehis triumfi üle siirast rõõmu. „Ma ei ütleks, et ma kõik läbi torkasin ja et ma mingi kuninganna oleksin, aga tõesti hea meel on,“ rääkis ta pärast Sõle spordikeskuses peetud individuaalturniiri lõppu.  

Ent tegelikult keerleb kõik selle ümber, kes pääsevad tiitlivõistlusteks Eesti koondisesse. Esmalt on juunis kavas Serbias peetav EM, juulis aga Hiinas toimuv MM. Hooaja alguses jättis pisipoja eest hoolitsenud Lehis mitmeid tähtsaid võistlusi vahele ja on Eesti naiste reitingutabelis 183 punktiga neljandal kohal.

Endiselt randmevigastusega hädas olevast Irina Embrichist sai Lehis mööda, aga EM-pileti tagab ainult edetabelis kolme sekka tõusmine. Neljanda liikme nimetab peatreener Kaido Kaaberma, kes on seni eelistanud suure kogemustepagasiga Embrichi.

„Rebimine käib ja kõik tahaksid ju koondises olla. Eks paistab, kuidas punktidega on ja kuidas härra peatreener otsustab. Kui kolme sekka saan, on kõik korras, kui mitte, siis…“ jättis Lehis lause lõpetamata.

Lehise juhendaja Helen Nelis-Naukas ütles oma arvamuse aga julgelt välja. „Katrina hakkab heasse vormi minema just tiitlivõistluste lähenedes. Ja siis hops, koondisesse teda ei võeta. Uskuge mind, Katrinat ei valita!“

Teist kohta hoidev Erika Kirpu ja kolmanda koha säilitanud Kristina Kuusk pole Lehise jaoks püüdmatus kauguses, aga ülesanne on raske. Kahe nädala pärast peetaval Dubai MK-etapil peaks Lehis pääsema vähemalt poolfinaali, mis annaks talle juurde 110 punkti. Samal ajal tuleb loota ka Kirpu, Kuuse ja Embrichi keskpärasele esitusele.

Kristina Kuusk on praeguse seisuga koondises sees.Foto: Robin Roots

Meestest tuli neljandat aastat järjest Eesti meistriks Sten Priinits, kes oli finaalis 15:11 üle Peeter Turnaust. Kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov kaasa ei teinud.

Eesti epeenaiste reitingutabel

1. Julia Beljajeva 347

2. Erika Kirpu 261

3. Kristina Kuusk 256

4. Katrina Lehis 183

5. Irina Embrich 147

6. Nelli Differt 121