Keith Pupart (nr 3) koondisekutset ei saanud.Foto: Alar Truu
Spordiblogi
23. aprill 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Haarav korvpall, mõttetu võrkpallidraama ja Tänaku suur väljakutse

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 23. aprilli valik.

Möödunud nädala pluss

Põnev korvpall! Eesti liiga veerandfinaalid on alanud üllatavalt intrigeerivalt. Valga ja Pärnu duell pidigi tasavägine olema, aga Tallinna Kalev/TLÜ 2:0 edu Rapla üle on suuremat sorti üllatus. Mullusel finalistil on seega selg vastu seina, tõehetk saabub kolmapäeval Rapla koduväljakul. Euroliigas peab eestlaste lemmik Kaunase Žalgiris samuti haaravat veerandfinaalseeriat Piraeuse Olympiacosega. Leedu hiid sai Kreeka põrgukatlast juba esimesel võimalusel võidu kätte ja sai koduväljakueelise endale. Teine matš küll kaotati, aga sel nädalal minnakse vastamisi Kaunases. Kui seal kahel korral võidetakse, ongi finaalturniirile pääsemise unistus täitunud.

Tallinna Kalevi peatreener Gert Kullamäe (keskel). Foto: Robin Roots

Möödunud nädala miinus

Eesti meeste võrkpallikoondisest puuduvad ka algaval suvel nurgaründajad Keith Pupart ja Martti Juhkami, sest peatreener Gheorghe Cretu ei ei esitanud kummalegi koondisekutset. Hea küll, Juhkami peab nagunii õlavigastust ravima hakkama, aga võib kihla vedada, et Cretu ajal ei näe vollesõbrad neid koondisesärgis enam kunagi. Kõige paremat muljet ei jätnud ka Cretu väide, et kokku saadakse võimalikest parim koosseis. Oleks siis mullu ennast koondises tõestanud Andrus Raadik ja Saksamaal lootustandva hooaja teinud Karli Allik täiesti terved, aga nii kahjuks pole. Vähemalt üks Eesti nurgaründaja sai lõppenud nädalal häid uudiseid teatada - seni Poolas Lubini Cuprumis mänginud Robert Täht sõlmis lepingu Türgi tippklubi Izmiri Arkas Sporiga. 

Tuleva nädala ennustus

20

protsenti on võimalus, et Ott Tänak ja Martin Järveoja võidavad Eesti aja järgi neljapäeva õhtul algava Argentiina ralli. 25 punkti oleks MM-sarja üldseisule otsa vaadates hädasti tarvis, sest millalgi on vaja Sebastien Ogier' ja Thierry Neuville'iga vahet tagasi tegema hakata. Õnneks Argentiinas nii kõrgel mägedes nagu Mehhikos ei sõideta, aga pühapäeval tõustakse ikkagi merepinnast enam kui kahe kilomeetri kõrgusele. Toyota pole tõestanud, et mootori ülekuumenemisele on lahendus leitud ja vähemalt mullu oldi Argentiinas kiirusega hädas. Ühtegi katsevõitu ei saadud ja meeskonna parimana lõpetas Jari-Matti Latvala viiendana. Seega ei saa Tänakut suurfavoriidiks pidada, aga poodiumile võiks Eesti rallipaar ikkagi tõusta.

Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: Toyota Gazoo Racing