Gert Kullamäe.Foto: Robin Roots
Korvpall
22. aprill 2018, 21:01

Väike Kalev on suure üllatuse lävel. Kullamäe: meil on hea iseloom, suur süda ja võitleme tohutult (1)

Tallinna Kalev/TLÜ amatöörid tegid seda jälle! Rapla alistati Kalevi spordihallis 72:70 ja Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeriat mindi 2:0 juhtima.

Kalev juhtis teise veerandaja keskpaigaks juba 20 punktiga, aga lõpuminutid möödusid siiski tihedas heitluses. Kalevlaste võiduviske tabas ameeriklane Kayel Locke, kelle kolmene tegi 57 sekundit enne lõppu skooriks just 72:70. Viimasel sekundil sai Rapla poolelt viskele Gert Dorbek, aga kogenud tagamängija ei tabanud.

„Hea, et me teisel poolajal täitsa ära ei vajunud. Korraks oli raske hetk, kus jäime taha, aga suutsime õnneviskeid tabada. Meil on külma närviga mehi küll. Lisaks Locke’ile ka Reimo Tamm, täna viskas ka Kaido Saks olulise korvi,“ rääkis Kalevi peatreener Gert Kullamäe.

Rapla oli suures hädas Bamba Falli (keskel) pidurdamisega. Foto: Robin Roots

„Meestel on selles seerias olnud väga hea iseloom. Võideldakse hästi palju ja oleme korda saanud ka lauavõitluse, mis meile viimase pooleteise kuu jooksul muret on valmistanud. Proovime olulistest mängudest maksimumi võtta ja kõike nautida. Me ei tee kaks korda päevas trenni ega videokoosolekuid. Kõigil meestel on eraldi elu, aga nad väärivad austust,“ lisas ta.

Aga ikkagi, Kalevi 2:0 edu oleks enne seeria algust julgenud pakkuda vaid väga julged inimesed.

"Pakkumised pakkumisteks. Oskan vaid öelda seda, et oleme olnud tublid. Pole mõtet õhulosse ehitama hakata ja endale pingeid peale panema. Ütlesin poistele, et unustage see võit ära. Aga kui mängime uuesti sama suure südamega, siis meil on variant. Vähemalt oleme suutnud teha seeriast seeria," sõnas Kullamäe.

Rapla juhendaja Aivar Kuusmaa sõnul vajutas just nigel algus mängule pitseri. „Kui hakkasime agressiivsemalt tegutsema, saime lihtsamaid korve ja tulime mängu tagasi. See võttis kindlasti energiat ja olime lõpus väsinud. Rumalad eksimused näitavad seda. Meie suurim puudujääk oli selles, et üks mees (vaid 10 minutit platsil viibinud Domagoj Bubalo – A.K.) polnud mänguks valmis. Aga usun, et mängime paremini ja suudame võita.“

Domagoj Bubalo sai Aivar Kuusmaalt korraliku peapesu. Foto: Robin Roots

Kullamäe loodab, et küünarliigesega hädas olev Kristo Saage saab edaspidi meeskonda aidata rohkem kui neli minutit. Aga juhendaja lisas, et visata mängujuht ei saa. Varem või hiljem peaks naasma ka Mario Paiste.

Rapla tunneb aga puudust põhiturniiri resultatiivseimast mängijast Nolan Cresslerist, kes suudab kergeid harjutuskordi kaasa teha. Seljavaluga võitleva ameeriklase mänguvorm on aga enam kui küsitav.

Võitjatele tõi Bamba Fall 20 punkti, 11 lauapalli ja 3 kulpi, Tamm lisas 20 punktile 6 lauapalli ja 6 korvisöötu. Rapla resultatiivseim oli Dominique Hawkins 23 silmaga,

Seeria kolmas matš peetakse kolmapäeval Raplas. Valga ja Pärnu paaris on seis 1:1, kolmas mäng on homme Valgas.