Seisukoht
23. aprill 2018, 19:01

Seisukoht | Idiootsusele pidurit! (2)

Hukka mõista, mitte mõista! Mingis mõttes on isegi kummaline, et Eesti tugevuselt viiendas ja kuuendas jalgpalliliigas toimunust kirjutavad kõik siinsed ajalehed. Mis siis juhtus? Mudaliigas läks üks kutt närvi ja lõi kohtunikku, teine härra virutas aga peaga vastasele näkku.

Kohtunikku rünnanud mees enam suure tõenäosusega Eesti liigas jalgpalli ei mängi. „Pisik on sees, aga kui ise vastu ei pea, siis on parem [alaga] mitte tegelda,“ ütles ta. Õige jutt, aga kogenud mängija pidanuks selle otsuse juba varem langetama.

Tegelikult ongi karm tegelikkus, et madalamates liigades jagub riiukukkesid peaaegu kõikjale. Tõsi, kohtuniku löömine on harukordne juhtum, kuid mõttetut verbaalset ja füüsilist vägivalda tuleb pigem väga tihti ette. Püsib kummaline vaikiv kokkulepe, et väljakul on rumalused justkui lubatud. Kurat, ei ole! Kui emotsioonid ei püsi mõistuse piirides, siis astu kõrvale.

Siinkirjutaja tegi meeste Eesti meistrivõistlustel debüüdi 15aastaselt ja nüüd on käsil juba 16. järjestikune hooaeg. Kõik nn mudaliigad on järele proovitud, vägivalda ja lollust jagub kõikjale. Loodan, et möödunud nädalavahetusel juhtunu põhjalik meediakajastus tõmbab aastaid vohanud idiootsusele veidigi pidurit. Mitte ainult jalgpallis, vaid üldiselt Eesti spordis.