Liverpooli peatreener Jürgen Klopp oli mängueelsel pressikonverentsil rõõmu täis.Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS
Jalgpall
24. aprill 2018, 00:05

Indrek Zelinski: Roma pole Liverpoolile kerge vastane (5)

Kaheksa võitu ja neli viiki. Need numbrid ei valeta – Ragnar Klavani koduklubil Liverpoolil on käsil oivaline Meistrite liiga hooaeg. Aga kas nad suudavad poolfinaalis teelt puksida ka Itaalia tipu Roma?

Pärast loosimist hingasid Liverpooli fännid kergendatult, kõigest Roma! Tõsi, Müncheni Bayern ja Madridi Real tunduvad paberil hirmuäratavamad komistuskivid kui saapamaa pealinnaklubi, aga ei tasu unustada Roma metsikut 3:0 võitu veerandfinaali korduskohtumises Barcelona vastu.

„Kui loos tõi Liverpooli vastaseks Roma, siis umbes 75% meie jalgpallipealkirjadest oli, et vedas!“ sõnas endine jalgpallikoondislane ja praegune treener Indrek Zelinski Õhtulehe jalgpallistuudios. „Unustati see, kelle Roma just välja lülitas. Mis ta ikka nii kerge vastane on?“

Sellest hoolimata leiab endine Tallinna Kalevi peatreener Marko Pärnpuu, et avamängus koduväljakul on Liverpool favoriit.

„Aga Romat ma pärast nende viimast mängu (Barcelona vastu) küll maha kanda ei julge. Arvan, et nad ei tule küll sellise hooga peale, Barcelona vastu oli neil selg väga vastu seina, pidid võtma riski ja minema kõrgelt pressima, mis tasus end lõpuks ära. Anfieldil on taktika võib-olla konservatiivsem.“

Otsustavaks saab, kuidas kodumeeskond pinge all toime tuleb. Veerandfinaalis Manchester City vastu kuulus favoriidikoorem Manchesteri satsile ning see oli vesi Liverpooli veskile, kahe mängu kokkuvõttes alistasid nad tänavu Inglismaad valitsenud rivaalid koguni 5:1. Roma vastu oodatakse neilt samasugust hävitustööd.

Liverpooli sakslasest peatreener Jürgen Klopp sõnas mängueelsel pressikonverentsil, et täna õhtul sõltub väga palju staadionile kogunevatest poolehoidjatest.

„Ma ei pea fännidele ütlemagi seda, mida homme (täna – toim.) neilt näha soovin, nad teavad seda isegi. Nad loovad staadionile erilise atmosfääri ning kui sa seda melu ei naudi, siis on sinuga midagi valesti. Ma ei pea fännidele mitte midagi ütlema -  tean, et kõik on ideaalne,“ sõnas Klopp.

Roma belglasest poolkaitsja Radja Nainggolan tunnistas, et Liverpool on neile kõige ebamugavam vastane.

„Ma ei olnud loosiga rahul, sest Liverpool oli neist kolmest vastasest kõige tugevam. Neil ei ole küll rohkem kvaliteeti kui Realil või Bayernil, aga nad näevad kõvasti vaeva ja neil pole mitte midagi kaotada.“

Tiimid on omavahel varem mõõtu võtnud viiel korral, Liverpool on võitnud kaks, Roma ühe matši, kahel korral on lepitud viigiga. Meeskondade kuulsusrikkaim vastasseis peeti 1984. aastal Roomas, mil Liverpool alistas Meistrite liiga eelkäija, Euroopa karika finaalis kodumeeskonna pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega penaltiseerias. Liverpool jõudis viimast korda Meistrite liiga poolfinaali kümme aastat tagasi, Roma pääses viimati nelja parema hulka 1984. aastal.

Kohtumine Liverpoolis algab täna kell 21:45 ning seda kannab üle TV6. Nädalavahetusel Inglismaa kõrgliigas West Bromwich Albioni vastu 90 minutit rassinud Ragnar Klavan kohaliku meedia ennustuste kohaselt algkoosseisus platsile ei pääse.