Neli aastast on Roma vormid erinevatest sponsoritest puutmatuks jäänud. Kuid enam mitte. Täna õhtul jookseb Alessandro Florenzi väljakule kirjaga "Qatar Airways".Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS / SCANPIX
Jalgpall
24. aprill 2018, 16:52

Barcelonalt šnitti võtnud Roma üllatab Liverpoolis jalgpallimaailma

Jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalis FC Barcelona auti löönud AS Roma sai lisaks Kataloonia suurklubi skalbile omale veel nende särgisponsori. Nii Itaalia meeskonna kui ka Barcelona üheks tunnuseks läbi ajaloo on olnud sponsoriteta särgid. Kui Barcelona puhul katkes see seeria 2011. aastal, siis AS Roma kirjutab uue peatükki ajalukku täna. Nimelt sõlmisid nad hiljuti 2020-21 hooaja lõpuni kestva sponsorlepingu Qatar Airways'iga. Itaalia klubil, kes jõudis tänavu pärast 34aastast pausi taas eurosarjas poolfinaali, on oma 90aastase ajaloo jooksul olnud ainult seitse särgisponsorit. Viimati, 2014. aastal, ilutses nende vormil heategevusorganisatsiooni Roma Cares nimi.  Ühtlasi kinnitas Roma, et esmakordselt näeb neid uue särgisponsoriga väljakul just täna õhtul Meistrite liiga poolfinaalis Liverpooli vastu. 


Loomulikult pakkus säärane lüke sotsiaalmeedias palju kõneainet. Enamik fänne suutis asja siiski huumoriga võtta. "Esmalt lööme Barcelona Meistrite liigast välja ja nüüd lööme üle ka nende sponsori?" kulges üks säuts. 

Samas leidus ka fänne, kes uudisest nii vaimustuses polnud. "Kas see firma eksisteerib ainult selleks, et klassikalisi jalgpallisärke rikkuda?" säutsuti internetiavarustes.