Robert Arrak. Foto: Helsingi Jokerit
Jäähoki
24. aprill 2018, 19:07

Robert Arrak NHLi unistusest: ma ei taha mitte draft'is valituks saada, vaid seal reaalselt mängida

Kui senimaani on Eesti hokisõbrad Soome kõrgliigas peaasjalikult kaasa elanud Robert Rooba tegemistele, siis järgmisel hooajal saab pöialt hoida ka teisele Robertile. Vaasa Spordi särgis loodab tegusid teha 19aastane Robert Arrak.

Praegu Eesti koondisega Kaunases MM-i esimese divisjoni B-grupi turniiril madistav hokimees sõnas rahvusvahelise hokiföderatsiooni kodulehel antud intervjuus, et tema unistus ookeani tagusest liigast pole kuhugi kadunud. 

"Praegu on minu eesmärgiks Vaasaga korralikult mänguaega saada. Seejärel vaatan ja kaalun oma variante, kuid sihiks on jätkuvalt KHL või NHL," lausus eestlane. 

Küsimusele, kas ta NHL-i draft'ide eelnimekirjasid ka vaatab, vastas eestlane järgnevalt: "Ikka heidan vahete-vahel neile pilgu peale, kuid minu unistuseks pole mitte draft'is valituks saamine vaid reaalselt seal mängimine."

Seni ainsa eestlasena on NHL-i draft'is valituks osutunud Toivo Suursoo. 1994. aasta 283. valik paraku unistuste liigas väljakule ei pääsenud. Hetkel võib Toronto Maple Leafsi ridadest leida ka Narvas sündinud Leo Komarovi, kes rahvusvahelisel tasandil siiski Soomet esindab. 

Suurt tulevikku ennustab Arrakule ka Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki. "Minu arvates on temas väga suur potentsiaal. USA-seikluse tõttu jäi tema areng tänavu pisut toppama, kuid pärast Soome naasmist sai temast Jokerite U20 meeskonna suurim väravakütt. Ma usun, et ta suudab Soome liigas kindlasti kanda kinnitada, kuid miks mitte ka kõrgemal," leidis juhendaja. 

Ülemöödunud hooajal USA parimas noorteliigas (USHL) mänginud jäähokikoondise ründaja naasis tänavu poole hooaja pealt Soome, liitudes KHL-i klubi Helsingi Jokerit'iga.

Mänguaega kogus ta Jokerite U20 meeskonna ning meeste esiliigas osaleva Jokerite farmklubi Kiekko-Vantaati ridades. U20 liigas oli ta oma satsi parim punktitooja: 48 mänguga 21 väravat ja 23 söötu. Meeste seas viskas ta üheksa mänguga ühe värava ja andis ühe resultatiivse söödu.

Lisaks Arrakule näeb Vaasa Spordi ridades järgmisel aastal ka Tallinnast sündinud Conrad Mölderit. 18aastane väravavaht võib esindada nii Soome kui ka Eesti koondist, kuid pole täiskasvanute seas valikut veel langetanud.