Traditsiooniline kallistus: peatreener Jürgen Klopp ja mängija Mohamed Salah.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
25. aprill 2018, 11:42

Kas Salah on maailma parim? Klopp: tema vastu praktiliselt pole võimalik kaitses mängida (1)

Endine Liverpooli jalgpallimeeskonna kapten Steven Gerrard kuulutas eile õhtul telekanali BT Sport eetris, et Mo Salah on praegu kahtluseta maailma parim jalgpallur. Pärast Roma üle saadud 5:2 võitu uuriti pressikonverentsil, mida arvab asjast Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.

"Ta on uskumatu. Tema vastu praktiliselt pole võimalik kaitses mängida. Esimesed 15 minutit kulusid meil Roma formatsiooniga kohanemiseks, pärast seda hakkasime mängima nii, nagu suudame - ja Salah mõjutab meie mängu väga kõvasti," alustas Klopp.

"Loomulikult meeldivad mulle teised mängijad samuti, kuid esimene värav tuli lihtsalt geniaalsest löögist. Teine värav uskumatust kombinatsioonist. Tõsi, Salah on praegu väga äge. Ning pärast tegi ta veel paarile väravale eeltöö, kas olete nõus? Mo on meie jaoks väga tähtis mängija, ta teeb palju tööd ja kui ta juhtub vigastada saama, siis see pehmelt öeldes ei aita meid. Osaliselt seetõttu ka vahetasin ta välja."

Küsimus saalist: kas ta on maailma parim?

Klopp: "Vaadake, te mõtlete alatasa lugusid välja. Kui tahate kirjutada, et ta on parim, siis kirjutage! Te ei vaja selleks minu sõnu. Kindlasti on ta uskumatus vormis ja maailmaklassi mängija. Maailma parimaks saamiseks peab ta aga olema pikema aja jooksul sama hea. Lisaks tuleb tõdeda, et tema konkurendid pole sugugi kehvad. Mo on fantastiline mängija ja oleme rõõmsad, et ta on meie meeskonnas."