Kalev KruusFoto: Arno Saar
Jalgpall
25. aprill 2018, 12:00

ÜKS KÜSIMUS | Miks pole TV6 ja VSB jalgpalliülekannetel stuudioanalüüsi? (3)

Targad mehed (ja naised) istuvad laua ümber ja arutavad teleriekraanil täie tõsisusega jalgpalliasju – see on üsna tavapärane vaatepilt suure vutimängu eel, järel ja poolajal. Vähemalt mujal maailmas.

Eestis saab stuudiojutte kuulata tavaliselt erinevates ERRi vutiülekannetes. Tuliseid Meistrite liiga lahinguid näitavad Viasat Sport Baltic ja TV6 sellist võimalust ei paku. Õhtulehe poole pöördus lugeja, keda huvitas, miks see küll nii on? Vastab Viasat Sport Balticu sisujuht Kalev Kruus:

„Kuna iga asi maksab tänapäeval palju raha ja televisioonis maksab kõik väga palju raha, siis on esimene asi ja kõige tähtsam asi saada mängupilt kätte. Stuudio jaoks meil täna paraku võimalust ei ole,“ kommenteeris ta. „Loomulikult oleme seda arutanud, see ei ole meie jaoks uudis, et jalkastuudioid tehakse, aga stuudiot stuudio pärast teha pole mõtet, pole mõtet lolli mängida. Hästi tegemiseks pole finantse. Turult reklaamiraha võtmine on üsna tühi jutt, see on väga keeruline, sest selle rahaga üritame kanda ülekandeõiguste kulusid.“