Rapla fännid elasid esimese ehmatuse üle! Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
25. aprill 2018, 20:51

GALERII | SEERIA JÄTKUB! Rapla pääses üle noatera häbist ja jättis poolfinaali unistuse ellu

Koduse korvpallimeistriliigas jätkusid veerandfinaalid. Rapla meeskond pääses hävingust, võites kodusaalis pingelises lahingus 73:71 Tallinna Kalev/TLÜ-d ning vähendas seeria kaotusseisu 1:2-le. 

Võrreldes kahe varasema partiiga oli Raplal võtta tagataskust trump - esimest korda tuli selles seerias platsile meistriliiga parim punktitooja Nolan Cressler. Häid uudiseid oli ka Kalevi poolelt, sest mängukorda timmiti avamängus vigastada saanud Mario Paiste, kes lõppeks siiski väljakule ei pääsenud.

Avaveerandi esimestest sekunditest sai Rapla hästi minema ning Dominique Hawkinsi vedamisel pääseti 10:2 juhtima. Vähehaaval hakkasid ka kalevlased soojaks saama ning üsna kiiresti jõuti kahe punkti kaugusele. Neljandiku lõpus olid aga taas teravamad võõrustajad ning pääsesid väiksele pausile 19:14 edus.  

Teist veerandaega alustas omakorda isukamalt Kalev, kiiresti jõuti viigini ning kaugvisete toel ka 24:21 juhtima. Parimal juhul kasvatasid külalised edu kaheksale punktile. Rapla sai aga õigel ajal maa-ala kaitse abil tallinlaste sabast kinni ning poolajale pääseti ikkagi minimaalses edus. Kalevlaste jaoks oli ohumärk Bamba Falli kolmas viga. 

Kolmandat veerandaega alustas aga taas isukamalt Kalev. Üsna muretult pääseti mitme punktiga juhtima, kuid terviklikku kümmet minutit ei suudetud järjekordselt kokku panna. Neljandiku lõpuosas sai Rapla emotsiooni üles ning nõnda oligi otsustavaks veerandiks koduperemeeste edu 53:50. 

Neljandal veerandajal Kalev aga jonni ei jätnud ning Rapla korvidele oli vastus olemas. Pingeline lahing jätkus punkt-punkti madinas, kus kumbki initsiatiivi ei saanud. Viimasele minutile pääsesid võõrustajad punktilises edus, kuid pall oli külalistel. Kalevlased eksisid oma rünnakul ning ei taibanud kiiresti viga teha.

Nõnda tiksuski kell kümmekond sekundit, kuniks Hawkins 8 sekundit enne lõpuvilet viimaks vabaviskejoonele saadeti. Ameeriklane tabas mõlemad visked, millest mänguvõiduks piisaski. 

Kohtumise resultatiivseimaks kerkis Rapla rünnakuid vedanud Hawkins, kes viskas üleplatsimehena 25 punkti. Kalevi poolelt oli taas parim Reimo Tamm 18 silmaga. 

Kolme võiduni peetava seeria järgmine kohtumine peetakse reedel Tallinnas.