Valga-Valka peatreener Kristaps Zeids. Foto: Martin Ahven
Korvpall
26. aprill 2018, 12:25

Valga kossumehed peavad vähem kui 24 tunni jooksul kaks üliolulist veerandfinaalmatši

Nii Eesti kui ka Läti meistriliigas kaasa mängiv Valga-Valka korvpallimeeskond on keerulises seisus. Eile alustati lõunanaabrite juures veerandfinaalseeriaga, juba täna tuleb vastamisi minna Pärnuga. 

Läti liigas sõideti eile maha üle 150 km, et külastada Riia lähistel asuvat Ogret. Head nahka sealt mängust ei tulnud, sest Valga mehed kaotasid kindlalt 79:94. Lisaks oli suur koormus põhimeestel, näiteks 25 punkti visanud Edgars Lasenbergs oli platsil ligi 30 minutit. 

Juba täna ootab piirilinlasi ees umbes sama pikk teekond teises suunas. Pärnus jätkatakse sealse meeskonnaga veerandfinaalseeriat ning seis enne tänast pole kiita. Nimelt on Valga kokkuvõttes 1:2 kaotusseisus, mis tähendab, et kui täna peaks kaotus tulema, lõppeb nende Eesti liiga hooaeg. 

Arvestades, et eilne mäng Ogrega algas kell 19.30 ning tänane matš Pärnuga 19, siis kahe mängu vahele jääb vähem kui 24 tundi. Samuti mängis Valga Eesti meistriliigas esmaspäeval, mis tähendab nelja päeva jooksul kolme matši.

"Kaks päeva järjest ja kaks rasket play-off mängu ning mõlemad võõrsil, kuid mul on suurepärane meeskond. Hea grupp mehi, keda saab usaldada, saame hakkama," ütles Valga peatreener Kristaps Zeids üleeile ERRile.