Ragnar Klavan on võitnud Liverpooli peatreeneri Jürgen Klopi usalduse. Eestlane pääseb väljakule ka tähtsates mängudes. Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
26. aprill 2018, 17:00

Meie mees kõige kõrgemas mängus

Eesti jalgpallisõprade jaoks on tänavune hooaeg väga eriline, sest meistrite liiga suurt jalgpalli saab vaadata hoopis teise pilguga.

Sel ajal, kui kogu maailm on lummatud Liverpooli pallivõluri Mohamed Salah’ imepärastest esitustest, teeb sellesama legendaarse meeskonna rivistuses mehetegusid ka eestlane Ragnar Klavan.

Klavan ei ole sel hooajal olnud meistrite liigas statist või pingipoiss, nagu mõnele skeptikule ikka veel meeldib nentida. Tal on kirjas osavõtt seitsmest mängust, millest kolm on olnud täismängud. Teisipäevases poolfinaalseeria avamängus AS Romaga sekkus ta küll alles lisaminutitel, aga tsiteerides kommentaator Kalev Kruusi, siis „need ei olnud prügiminutid“. Kuigi Klavan sedapuhku ühtegi pallipuudet ei teinud, saadeti ta väljakule Liverpooli 5:2 eduseisu kindlustama.

Mis seal salata, maailma hetke karismaatilisima vutitreeneri Jürgen Kloppi meeskond on astunud suure sammu meistrite liiga finaali suunas. Seega on Klavan väga lähedal millelegi väga suurele. Eestlase mängimisest meistrite liiga finaalis võivad esialgu unistada siiski vaid vutifännid. Jalgpalluritele pole selline leksika lubatud. Üksjagu tähelepanuväärne on seegi, et lõbusa jalgpalli maaletooja Klopp jäi pärast poolfinaali avavaatustki tagasihoidlikuks: „Kui mõni mängijatest arvab, et Roma pole tagasitulekuks suuteline, ei saa ta enam mängida.“

--------------------------------

Meistrite liiga poolfinaalide kordusmängud: teisipäeval kell 21.45 Madridi Real – Müncheni Bayern (avamängu võitis 2:1 Real), kolmapäeval kell 21.45 AS Roma – Liverpool (avamängu võitis 5:2 Liverpool). Meistrite liiga finaal algab 26. mail kell 21.45 Kiievis. Kõiki mänge näitab TV6.