Žalgirise põhitegijad Kevin Pangos (esiplaanil) ja Paulius Jankunas.Foto: Twitter/BC Žalgiris
Euroliiga
26. aprill 2018, 22:06

ROHELINE MUINASJUTT! Žalgiris alistas taas Olympiacose ja pääses Euroliiga finaalturniirile

Kaunase Žalgiris alistas korvpalli Euroliigas kodusaalis Piraeuse Olympiacose 101:91 ja võitis veerandfinaalseeria mängudega 3:1.

Žalgiris läks eest ära juba esimesete minutitega, mis võideti 14:5. Olympiacos tuli küll ühe punkti kaugusele, aga juhtima külalised ei pääsenud. Teise veerandaja keskel pani Žalgiris uuesti täiskäigu sisse ja poolajaks juhiti juba 51:37.

Kolmandal veerandil paistis, et Olympiacosel ei teki enam mingit võimalust - Žalgiris käristas tänu Edgaras Ulanovase korvidele vahe üle 20 punkti ja neljanda perioodi eel juhiti juba 78:56.

Siis ajasid Olympiacose vanameistrid Žalgirise fännidele siiski hirmu nahka - kuus minutit enne lõppu vähendati vahe 12 punkti peale. Rohkemaks Kreeka klubi võimeline polnud - Aaron White'i kolmene ja Kevin Pangose vabavisked tõid kodumeeskonnale hädavajalikud punktid juurde.

Vassilis Spanoulise korvide järel otsustas kohtumise saatuse lõplikult Olympiacose äär Kostas Papanikolaou, kes sai 40 sekundit enne lõppu kõigepealt ebasportliku ja siis tehnilise vea ning saadeti riietusruumi. 

Žalgirise resultatiivseim oli 21 punktiga Kevin Pangos, Edgaras Ulanovase arvele jäi 20 punkti ja 9 lauapalli. Olympiacosele tõi Spanoulis 19 punkti ja 6 resultatiivset söötu.

Kohtumise tipphetked:

18.-20. maini Belgradis peetaval finaalturniiril kohtub Žalgiris poolfinaalis kas tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahce või Vitoria Baskoniaga.

Viimati pääses Žalgiris Euroliigas (toona korraldas võistlust FIBA) nelja parema sekka 1999. aastal. Toona neile Euroopas vastast ei leidunudki - finaalis alistati 82:74 Bologna Kinder.