Aleksei Švedi 36 punktist ei piisanud Himki võidule aitamiseks.Foto: Sputnik / Scanpix
Korvpall
27. aprill 2018, 22:54

VIDEO | Kohtunikud jätsid Himki mängus CSKAga julmal moel võidust ilma (1)

Korvpalli Euroliiga veerandfinaali neljas mäng Himki ja Moskva CSKA vahel otsustati viimastel sekunditel... kohtunike poolt. Himki alustas 88:89 kaotusseisus viis sekundit enne lõppu oma korvi alt rünnakut ja jõudis korvini, paraku katkestas üks kohtunikest rünnaku, kui see oli poole peal.

Põhjuseks oli väidetavalt asjaolu, et veidi varem oli Tyler Honeycutt palunud vahetust, seejärel pingile tagasi läinud, ent vahetusesoovi mitte tühistanud, ja seetõttu laud sireeni andiski. Himki peatreener Georgios Bartzokas time-out'i ei palunud, sest need olid tal juba võetud. Himkile anti uus rünnak, ent nüüd enam normaalsele viskele ei jõutud. CSKA võidukorvi viskas Cory Higgins.

CSKA dikteeris enamikku mängust, võites poolaja 57:44 ja juhtides veel 33. minutil 82:68. Siis alustas Himki lõpuks 36 punkti visanud Aleksei Švedi (kolmesed 12/8) vedamisel kangelaslikku tagaajamist ja pääses lõpu eel ettegi, kuid edu hoida ei suutnud. Ühtlasemal CSKA-l jõudis viis mängijat kahekohalise arvu punktideni, parimana Higgins 20ni.

CSKA võitis seeria 3:1 ja läheb poolfinaalis vastamisi Madridi Realiga.