Roman Fosti Rio olümpial.Foto: Viljar Voog
Kergejõustik
29. aprill 2018, 14:18

Roman Fosti oli Hamburgi maratonil paremuselt teine eurooplane (2)

Roman Fosti startis täna Hamburgi maratonil eesmärgiga täita augustis Berliinis toimuvate Euroopa meistrivõistluste norm (2.19.00).  Esimesed kilomeetrid Hamburgis näitasid, et Fosti eesmärk oli antud normist oluliselt kõrgemal, kahjuks tempo maratoni teises pooles kukkus ning tulemus 2.19.40 ei olnud kahtlemata see, mille järele Fosti Saksamaale sõitis, kirjutas portaal Marathon100.com.

Selle tulemusega oli ta täna 13. kohal, temast ettepoole jäi Etioopia ja Keenia maratoonarite kõrval vaid üks Euroopa jooksja. Märtsi lõpus osales Fosti poolmaratoni MMil Valencias, tulemuseks uus isiklik rekord sel distantsil (1.03.45).

Hamburgi maraton on tuntud oma lauge ja kiire raja poolest ning seal on häid tulemusi jooksnud mitmed Eesti maratoonarid. Stardihetkel oli Hamburgis 15 kraadi sooja, paar tundi hiljem näitas kraadiklaas 16 soojapügalat, kuid kohapeal olnud Toomas Tarmi sõnutsi olid need numbrid petlikud – lauspäike küttis Hamburgi tänavad ametlikest temperatuurinäitudest märkimisväärselt soojemaks.

Hamburgi maratoni võitis Etioopia jooksja Solomon Deksisa tulemusega 2.06.34.