Eesti jäähokikoondis.Foto: IIHF
Jäähoki
29. aprill 2018, 14:50

Õnnestunud hokikoondise soomlasest peatreener: mulle läheb Eesti korda (2)

Eesti jäähokikoondisel on põhjust rahuloluks. Kaunases lõppenud MMi I divisjoni B-grupis tuldi kolmandale kohale ja aste madalamale langemisest polnud seekord juttugi.

Koondise soomlasest peatreener Jussi Tupamäki ütles Õhtulehele, et Leedust naastakse hea tujuga. „Võib öelda, et olen 100 protsenti rahul. Saime medali ja jäime oma divisjoni püsima. Kahju on võib-olla ainult sellest, et Robert Rooba ei saanud esimeses kohtumises Jaapani vastu mängida. Võib-olla oleks tulemus veelgi parem olnud,“ rääkis ta.

Eesti kaotas avavoorus Jaapanile 1:2, kes sai lõpuks Eesti ees teise koha. Eilses viimases voorus alistus Eesti Leedule 1:4, seal lõi välja väike klassivahe ja tulemus oli igati aus.

„Lisaks medalile on tore, et nooremad koondislased said eilsest mängust Leeduga hea kogemuse. Publikut oli väga palju ja sellises atmosfääris mängimine on kasulik,“ sõnas Tupamäki.

Eesti hoki paistab vaikselt ülespoole liikuvat. Kas järgmistel aastatel võiks reaalseks saada ka A-gruppi tõusmine? Siis mängitaks juba kohtadele 17-22.

„See on võimalik, aga me ei saa mõelda, et kindlasti hakkame nüüd tõusma. Hea näide on Leedu, kes oli pikalt B-grupis ja sai enne tänavust turniiri neljal korral järjest kolmanda koha. Tõusmine pole lihtne. Samas Suurbritannia, kellega oleme varem üsna võrdselt mänginud, võitis A-grupi ja mängib järgmisel aastal juba MMil,“ vastas Tupamäki.

Mis saab edasi? Tupamäki sõnul tahab ta Eesti hokit edasi aidata. „Usun, et olen mingis rollis edasi. Klubihooajal on mul muidugi ka Soomes tegemisi. Isegi, kui ma vahel peatreener ei olnud (Eesti koondiseid juhendas talvel Kanada treener Spiros Anastasiadis – A.K.), rääkisin alaliidu presidendiga ja olin mängijatega ühenduses. Mulle läheb Eesti hoki korda. Leppisime alaliiduga kokku, et arutame seda teemat pärast turniiri,“ lausus soomlane.