Argentina ralli läbi Toyota meeskonna.Foto: McKlein
WRC
29. aprill 2018, 19:18

GALERII | Ott Tänak jättis Argentinas konkurendid kaugele ning teenis ülivõimsalt hooaja esimese võidu (16)

Autoralli MM-hooaja viies etapp sõideti Argentinas. Aasta esimese võidu teenis Ott Tänak, kes jättis konkurendid kaugele maha. 

Avapäeva alustuseks teenis Tänak lühikeselt publikukatselt teise koha. Kui aga tõsiseks võistluseks läks mängis ta väga julmalt rallisõprade närvidega. Nimelt tegi saarlane teisel kiiruskatsel spinni, millega kaotas ta kiirematele üle 20 sekundi.

Õnneks ainsaks ehmatuseks see jäigi. Tänak noppis kaks võimast katsevõitu ning tõusis hoobilt üheksandalt kohalt teiseks. Päeva lõpuks oli eestlase kontos juba viis katsevõitu kaheksast, millega hoidis ta jälitajate ees enam kui 20 sekundilist edu. 

"See oli Oti poolt absoluutselt briljantne päev," teatas Toyota boss Tommi Mäkinen pärast reedese rallipäeva lõppu.

Teine tõsine võistluspäev jätkus sealt, kus eelmine pooleli jäi. Tänak teenis kolm järjestikust katsevõitu ning kasvatas edu enam kui 40 sekundile. Ülejäänud neljast katsest võitis ta pooled ning oli selge, et meie mehele Argentinas vastast pole. 

Rallieksperdid tituleerisid eestlase koguni Taifuuni-Tänakuks ning Tornaado-Tänakuks. Põhjusega, sest Tänaku edu oli viimase võistlusepäeva eel Neuville´i ees 46,5 sekundit. 

"Oli väga stabiilne päev. Hea tunne on iga olukorda täielikult kontrollida ning heas sõiduvees olla," sõnas Tänak päeva kokkuvõtteks. "Imelik on tulla teenindusse ühegi kaebuseta, aga siin tõesti töötab kõik ideaalselt."

Otsustav päev kujunes Tänakul vormistamiseks. Katsevõite ta küll ei saanud, kuid võitjas kahtlust ei tekkinud. Viimase ehk punktikatse eel oli saarlase edu Neuville ees 40,5 sekundit. Küsimus oli vaid selles, kas minna riskima lisa nimel?

Legendaarsel El Condori nimelisel punktikatsel, ligi 100 000 rallifänni ees, jagunes saak: 1. Neuville (5 punkti), 2. Ogier (4), 3. Mikkelsen (3), 4. Tänak (2), 5. Meeke (1). 

Lõppkokkuvõttes edestas Tänak Neuville´i 37,7 sekundiga. Kolmanda koha noppis Daniel Sordo. MM-sarja üldliider Sebastien Ogier, kes pole Argentinas kunagi võitnud, pidi leppima neljanda kohaga. 

Kokkuvõttes säilitas Ogier liidri koha. Teise-kolmandana jätkavad Neuville ja Tänak, kui eestlane suutis vahet oluliselt vähendada. 

Detailne ülevaade kogu nädalavahetusest on saadaval siit!