Lewis Hamilton. Foto: DAVID MDZINARISHVILI
Vormel 1
29. aprill 2018, 17:02

METSIK SÕIT! Lewis Hamilton noppis ülidramaatilise etenduse järel hooaja esimese võidu (3)

Vormel 1 hooaeg jätkus sel nädalavahetusel Aserbaidžaanis, kus dramaatilise võidu noppis Lewis Hamilton (Mercedes). 

Tõsiseks võitluseks läks juba esimesel ringil. Kvalifikatsiooni viis kiiremat meest (Vettel, Hamilton, Bottas, Verstappen, Ricciardo) said muretu stardi, kuid nende taga hakkas juhtuma.

Kuuendalt kohalt lähte saanud Kimi Räikkönen (Ferrari) rammis rajapiirdesse Force India piloodi Esteban Oconi, kes võistluse pooleli pidi jätma. Soomlane vahetas boksis esitiiva, kuid langes esikümnest välja. 

Kiiresti lõppes ka Sergei Sirotkini (Williams) võistlus, kes sõitis sirgel otsa Fernando Alonsole (McLaren). Hispaanlane suutis end kahe purunenud rehvi kiuste boksi vedada ning sai jätkata. 

Rajale saadeti ka turvaauto, mille taga mõnda aega kulgeti. Kui taas võistluseks läks, lõikasid sellest enim kasu Renault´ mehed Carloz Sainz Jr. ja Niko Hülkenberg, kes Red Bulli pilootidest Max Verstappenist ja Daniel Ricciardost mööda pääsesid. 

Renault´ pidu aga kaua ei kestnud, sest Hülkenberg tegi sõiduvea, tabas tagarattaga seina ning pidi katkestama. Koha andis käest ka võrreldes lähikonkurentidega varakult boksi tulnud Sainz. 

Pärast avakolmandiku mürglit rahunes võistlus veidi maha. Sebastian Vettel (Ferrari) hoidis kindlalt esikohta ning Mercedese piloodid Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas rahulikult tema seljataga. Viimane neist venitas boksipeatusega kõige pikemalt ning tõusis liidriks. 

Kümmekond ringi enne lõppu läks taas madinaks! Neljanda-viienda koha eest võistelnud Red Bullid põrkasid omavahel kokku, Ricciardo sõitis tagant otsa Verstappenile ja mõlemad katkestasid. 

Rajale tuli turvaauto, Bottas kasutas võimalust, käis boksis ja säilitas esikoha! Kuid see polnud veel sugugi kõik. 

Kolm ringi enne lõppu pääsesid nii Hamilton kui Räikkönen teist kohta hoidnud Vettelist mööda. Vaid veidi hiljem purunes liidrikohal kihutanud Bottase rehv, misjärel pidi ta katkestama. Nõnda tõusiski esikohale Hamilton, kes hooaja esimese etapivõidu sai. 

Katastroofiliselt alustanud Räikkönen lõpetas teisena ning kogu segaduse keskel kerkis poodiumile madalaimale astmele Sergio Perez. Finišisse jõudis lõpuks 20 mehest vaid 13. 

Tulemus:

Üldseis: