Alar Varrak. Foto: Alar Truu
Spordiblogi
30. aprill 2018, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Võidukad rallimehed, tervisega kimpus Varrak, vollefinaal (3)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 30. aprilli valik.

Möödunud nädala pluss | Ott Tänak ja Martin Järveoja realiseerisid Argentinas lõpuks oma kiirusliku potentsiaali. Eestlane oli juba enne Lõuna-Ameerikas toimunud võiduajamist näidanud head minekut: ta oli võitnud seni toimunud 70 kiiruskatsest 18. Saarlase lähim jälitaja selles arvestuses oli viiekordne maailmameister Sebastien Ogier (12 katsevõitu). Ometi oli prantslasel ette näidata kolm rallivõitu Tänaku nulli vastu. Selle vea parandas eestlane Argentinas, kus ta võitis kümme kiiruskatset ning jättis konkurendid pikalt selja taha. Võidu muutis magusamaks ka asjaolu, et MM-sarja üldliider Ogier lõpetas ralli alles neljandana (ning tema edumaa eestlase ees MMi üldarvestuses on nüüd 28 punkti. Endiste tiimkaaslaste vahele mahub ka Thierry Neuville).

Möödunud nädala miinus | Endine Kalev/Cramo korvpallimeeskonna juhendaja Alar Varrak, kes jaanuaris Leedu kõrgliigaklubi Alytuse Dzukija peatreeneriks sai, ei jätka terviseprobleemide tõttu enam meeskonna eesotsas. Eestlase kohustused võttis klubis üles 58aastane Valdemaras Chomicius. Tituleeritud leedulase auhinnakapis on 1988. aasta OM-kuld Nõukogude Liidu koosseisus ning 1992. aasta OM-pronks Leedu koondisega. Kõrgliigas jäi Varraku saldoks kolm võitu ning 11 kaotust ning tema lahkumise ajal hoiti tabelis eelviimast kohta. Tõsi, karikasarjas jõuti nelja parema sekka, kuid poolfinaalis vannuti alla Leedu hiiule Vilniuse Lietuvos rytasele. 

Tuleva nädala ennustus | 35 protsenti on tõenäosus, et Saaremaa võrkpalliklubi juhib nädala lõpus Eesti meistrivõistluste finaalseeriat. Kolmapäeval toimuvas avamängus on saarlastel kasutada koduväljakueelis, kuid nelja võiduni peetava seeria teine ning kolmas mäng toimuvad Tartus. Tänavu nii Balti liigas kui ka Eesti karikavõistlustel triumfeerinud Saaremaa on küll paberil favoriit, kuid erinevad vigastused kimbutavad tähtsate mängude eel neidki. Tartu Bigbank sai seevastu finaalseeria eel positiivse uudise. Nende peatreener Andrei Ojamets, kes on ühtlasi ka Eesti naistekoondise juhendaja, saab koondise kõrvalt taaralinlasi siiski igas mängus juhendada.