LeBron James viskel.Foto: Gregory Shamus
Korvpall
29. aprill 2018, 22:54

VIDEO | Jonnaka LeBron Jamesi supermäng päästis Cavaliersi häbist (1)

Korvpalliliigas NBA peeti viimane konverentside veerandfinaal. Põnevas lahingus alistas Cleveland Cavaliers koduväljakul 105:101 Indiana Pacersi ja jõudis 4:3 paremusega järgmisesse ringi. 

Võõrustajate jaoks algas kohtumine hästi ning avaveerand võideti 31:19. Seejärel kulges matš juba võrdsemalt, kuid poolajapausile pääses Cavaliers ikkagi 11punktilises eduseisus. 

Riietusruumidest naastes oli aga teravam Pacers. Üsna kiiresti hakati vahet vähendama ning 7.13 enne kolmanda veerandaja lõppu pääseti juhtimagi. Vahet ei suudetud aga sisse teha ning otsustavale neljandikule läks kahepunktilises edus ikkagi Cavaliers.

Küll aga oli õhus väike ohumärk, sest minut enne veerandi lõppu viidi riietusruumidesse LeBron James. Kusjuures enne seda polnud ta kordagi puhanud. Tõsist häda tal siiski polnud ning Cavaliersi õnneks naasis ta üsna kiiresti platsile. 

Neljandal veerandajal ei suutnud Pacers kuidagi oma mängu jätkata ning mõne minutiga jäädi kümnepunktilisse kaotusseisu. Alla siiski ei antud ning viimaseks minutiks vähendati vahe neljale. Enamaks aga jaksu polnud ning Cavaliers pääses play-off´i avaringist ehmatusega.

Võitjate poolelt tegi James hiilgava partii. Ta sai mänguaega 43 minutit, viskas 45 punkti, hankis 9 lauapalli, andis 7 resultatiivset söötu ja tegi 4 vaheltlõiget. Sotsiaalmeedias levib ka video, kus supertäht ütleb (ilmselt treenerile), et ta teeb kaasa kogu mängu. Selle plaani rikkus vaid kolmanda veerandaja pisivigastus.

Idakonverentsi poolfinaalis läheb Cavaliers vastamisi Toronto Raptorsiga, kes oli mängudega 4:2 üle Washington Wizardsist.