Priit Vene.Foto: Robin Roots
Korvpall
30. aprill 2018, 15:47

Kas Tartu surub Rapla korvi all ära? Mida tegid tartlased pika mängupausi ajal?

Eesti korvpalliliiga poolfinaalis Rapla vastu astuval Tartu Ülikooli peatreeneril Priit Venel on raske öelda, millises seisus tema hoolealused on. Viimane mäng oli Tartul kaks ja pool nädalat tagasi, edaspidi on tartlased omas mahlas marineerinud.

Varem on Tartu pallurid käinud kevadel tihti keha ja vaimu värskendamas Käärikul, aga Vene laagrit ei teinud.

"Ei näinud selleks ühtegi põhjust. Meil on ülikoolis spordihoones korralik baas olemas. Polnud mõtet hakata asju kuskile mujale vedama. Esimesel nädalal tegime rohkem füüsist, teisel nädalal rohkem palliasju. Kuigi olen süsteemi poolt, kus poolfinaali põhiturniiri asetuste põhjal ei pääseta, siis talviste koondisepauside tõttu on meil sel hooajal juba kogemus olemas, mida pikkade pauside puhul teha," lausus Vene.

Mis tunnetega jälgis Vene Rapla ja Tallinna Kalev/TLÜ seeriat, kus Rapla ootamatult 0:2 kaotusseisu jäi?

"Seal oli paar kokkusattumust. Mõlemal meeskonnal olid osad mehed puudu, aga üldiselt olid seeria alguses rivid tasakaalus. Millegipärast tundus, et Kalev oli emotsionaalselt rohkem valmis, aga füüsiliselt kustuti lõpuks ära ja asi läks loogilist rada pidi," vastas ta.

Tartu poolelt on jalavigastusega hooaja lõpuni rivist väljas Kristen Meister, teised on mänguvalmis.

Talvel liitunud Julius Kazakauskas (nr 22) on Tartu eesliini tugevdanud. Foto: Aldo Luud

Paberile vaadates võiks Tartu suurim eelis olla eesliinis. Janar Talts, Kristjan Kitsing, Carl Engström ja talvel meeskonnaga liitunud Julius Kazakauskas on kõik oma koha välja mänginud. Raplal on vastu panna Indrek Kajupank, Devonte Upson ja Domagoj Bubalo, aga veerandfinaalis ei jätnud neist keegi kuigi head muljet. Eriti hädas oli Bubalo.

"Usun, et meil võib igas liinis eelis olla. Iseasi, kuidas see mängudes välja tuleb. Oleme terve hooaja jooksul vaeva näinud, et korvi alt läbi mängida. Muidu ei oleks me (Balti liiga pronksilahingus) Šiauliaid ka võitnud. Proovime sama stiiliga edasi mängida. Võit Šiauliai üle andis meile teadmise, kuidas peame asju tegema. Kui me oleks komistanud, siis oleksime midagi muud teada saanud. Nagu seni, lähtume kaitsest," selgitas Vene.

Kui lihtne on valmistuda Aivar Kuusmaa mänguplaani vastu? "Pigem raskemapoolne. Nad teevad korraliku kodutöö ja muudavad vastavalt vajadusele skeeme. Mõnes mõttes mõnus, tühja tööd ei tehta," vastas esimest hooaega Tartu eesotsas olev juhendaja.

Kolme võiduni peetav seeria algab kolmapäeval Tartus. Sel kevadel toimuvad Tartu kodumängud ülikooli spordihoone kergejõustikumaneežis.