Donaldas Kairys.Foto: Robin Roots
Korvpall
30. aprill 2018, 16:26

Kalev/Cramo sai poolfinaalide eel kaks mängumeest rivvi tagasi

Eesti valitsev korvpallimeister Kalev/Cramo sai möödunud nädalal hea uudise, sest üle pika aja saadi treeningul viis-viie vastu harjutada. Ühisliiga hooaeg lõpetati kaheksa palluriga, aga Bojan Subotic ja Gregor Arbet said Soome laagris taas täiskoormusega treenida.

Suboticile tegi häda selg, Arbetil oli väike säärelihase rebend. Eesti meistriliigas pääses Kalev põhiturniiri võitjana otse poolfinaali, kus juba homme kohtutakse Pärnuga.

Kalevlaste peatreeneri Donaldas Kairyse sõnul tuli nädalane paus võistkonnale kasuks. "Usun, et poleks midagi hullu juhtunud, kui me oleks pidanud kohe veerandfinaale mängima hakkama, aga paar vaba päeva kulusid kindlasti ära. Paus andis meile võimaluse tervemaks saada ja kümne mehega treenida. See oli meie jaoks kindlasti oluline," rääkis Kairys.

Kümme mängijat ongi Kalev/Cramo maksimum, sest Cedric Simmonsi ja Erik Keeduse hooaeg on läbi. 

"Ma ei saa kurta. Minu jaoks on pingi pikkus väga oluline, sest otsustavates mängudes on kõik väga intensiivne ja palju energiat läheb ka emotsioonidele. Ja tahaksin kiita ka meie kümnendat meest Madis Soodlat. Ta on meid treeningutel väga palju aidanud ja täitsime tema abiga laagri eesmärgi," sõnas leedulane.

Mis mulje on Kairysele jätnud Pärnu meeskond? "Nad üllatasid mind Eesti meeskondadest põhiturniiril võib-olla kõige enam. Seal on sisuliselt ainult Eesti poisid ja nad mängivad väga hästi kokku. Nad on väga aktiivsed ja peatreener (Heiko Rannula) on nad kõvasti mängima pannud. Põhiturniiril mängisime nendega mitu tasavägist mängu, kus võitja selgus alles neljandal veerandil," kiitis ta pärnakaid.

Seeria algab homme kell 19.10 Kalevi spordihallis.