Heiko Rannula (vasakul).Foto: Robin Roots
Korvpall
30. aprill 2018, 17:01

Pärnu korvpallidraama sel suvel ei kordu. Peatreener Rannula: töötame juba järgmise hooaja nimel

Pärnu Sadam kohtub Eesti korvpalli meistriliiga poolfinaalis teist aastat järjest Kalev/Cramoga. Mullu suudeti favoriidile kahes mängus kõva vastupanu osutada, aga seeria kaotati 0:3.

Veerandfinaalis 3:1 Valga alistanud Pärnu loodab aastatagust neljandat kohta loomulikult parandada, aga peatreener Heiko Rannula tunneb enda õlul pisut vähem pinget. Eelmisel kevadel oli meeskonna jätkamine suure küsimärgi all ja asjad said paika alles juulis, kui tiimi vedamise võttis Mait Käbinilt üle Johan Kärp.

"Nüüd on meil järgmise hooaja plaanid juba töös. Tulevik on seekord natukene helgem, aga vahest kuu aja pärast on asjad juba kindlamad. Poolfinaali pääsemine oli meie jaoks juba suur kordaminek. Kõik, mis lisaks tuleb, on boonus," rääkis Rannula.

Valga seeria järel polnud Rannula kindel, kas poolfinaalis on mõtet veri ninast välja punnitada. Kas juhendaja mõtteviis on ikka sama?

"See on kahe otsaga asi. Läheme kindlasti igat mängu võitma. Aga mul on võimalusi asju mõjutada, näiteks vahel rohkem erinevaid mängijaid kasutada ja minuteid ühtlasemalt jaotada. Samas vaatasin, et vahe poolfinaalide ja pronksiseeria vahel on päris suur - jõuame taastuda ja akusid laadida," vastas ta.

Heiko Rannula (vasakul) osutus poolfinaalide pressikonverentsil peetud käesurumisvõistluses tugevaimaks treeneriks. Pildil alistab ta Rapla juhendaja Aivar Kuusmaa. Foto: Robin Roots

Põhiturniiril suutis Pärnu kodumängudes kuni viimaste minutiteni seisu tasakaalus hoida. Rannula usub, et tasavägine andmine oli vähemalt osaliselt tingitud Pärnu enda heast esitusest ja kalevlased ei saanud ennast lõdvaks lasta.

"(Kalevi peatreener Donaldas) Kairys on oma distsipliiniga näidanud, et nad ei võta ühtegi mängu kergemalt. Isegi Audentese vastu mängitakse täiega. Tundub, et oleme kõigile ebameeldiv sats. Kui meil on rünnakul hea päev, võime kõiki hammustada. Seerias on Kalev/Cramot muidugi ülikeeruline võita," lausus Rannula.

Kalev/Cramo ja Pärnu seeria algab homme kell 19.10 Kalevi spordihallis. Mängitakse kolme võiduni.